Βραβείο Εθελοντισμού στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου


Tο 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός 2019», το οποίο διοργανώθηκε από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), εξασφάλισαν εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι φοιτητές τιμήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών. Η βράβευση αφορούσε τις δράσεις του Προγράμματος Εθελοντών Φοιτητών και των Φοιτητικών Ομίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου.   

Είναι σημαντικό ότι το ΠΣΣΕ δίνει την ευκαιρία στους εθελοντές φοιτητές να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία τόσο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων μέσα από την εμπλοκή σε εθελοντικές δράσεις, όσο και για την απόκτηση πλούσιων εμπειριών, την καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης και της αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια στους νέους για τη προθυμία  να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις με την ευχή να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό τον «τρόπο ζωής» εντός της Πανεπιστημιούπολης, με στόχο το παράδειγμά τους στον εθελοντισμό να είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φοιτητές, γιατί αποτελεί πράξη ανιδιοτέλειας και υποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής ενός ανθρώπου. Ο εθελοντισμός είναι η σαφέστερη ευκαιρία να κινητοποιήσεις την Κοινωνία των Πολιτών και ουσιαστικά να αλλάξεις αυτά που σε ενοχλούν ή σε απογοητεύουν στη σημερινή πραγματικότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










658