Εγκαίνια Παιδαγωγικού Εργαστηρίου «Λούλα και Λητώ Παπαχριστοφόρου» στο Παν. Κύπρου


   Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής (ΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, εγκαινίασε το Παιδαγωγικό Εργαστήρι «Λούλα και Λητώ Παπαχριστοφόρου» στις 28 Νοεμβρίου 2019, στα Κεντρικά Κτήρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία. Στη δημιουργία του Εργαστηρίου συνέβαλε ουσιαστικά δωρεά του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου». Η  προσωνυμία του εργαστηρίου «Λούλα και Λητώ Παπαχριστοφόρου» θα παραμείνει  ως «κτήμα ες αεί», τιμώντας έτσι  την προσφορά των δύο αυτών πρωτοπόρων γυναικών εκπαιδευτικών και της οικογένειάς τους, τόσο  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και στην Πολιτεία.

Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι, το οποίο αποτελούσε διαχρονικό στόχο του Τμήματος ΕΠΑ, είναι ήδη πραγματικότητα.  Πλέον Θα αποτελεί χώρο για διεξαγωγή, μελέτη και αναστοχασμό επί  των διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης, με στόχο την κατανόηση της διδακτικής πράξης και κατά συνέπεια τη βελτίωση του παρεχόμενου διδακτικού και μαθησιακού έργου.

   Η παρουσίαση του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου έγινε από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας του, η οποία αποτελείται από  την Νίκη Τσαγγαρίδου, την Σταυρούλα Κοντοβούρκη, την Σταυρούλα Φιλίππου και τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, όπως και τον Γιώργο Ολυμπίου, ΕΕΠ και συντονιστή του προγράμματος της Σχολικής Εμπειρίας του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Πρυτανείας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής (ΣΚΕΕΑ) κ. Σάββας Κατσικίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος ΕΠΑ, κ. Λεωνίδας Κυριακίδης και η εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου» κα Κούλα Κουρσάρου. Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΕΠΑ, κ. Κυριακίδης, αναφέρθηκε στη συνεχή συνεισφορά του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κάνοντας ειδική αναφορά στη δημιουργία του Νηπιαγωγείου και του Βρεφοκομικού Σταθμού «Λητώ Παπαχριστοφόρου», όπως  και στη δημιουργία του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου.

   Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης διάλεξη με θέμα “Knowing, Thinking, and  Living in Education: The Challenge of Preparing Teachers in a Changing World” από τον κ. Θεόδωρο Μιχαήλ Χρίστου, Καθηγητή Κοινωνικών Σπουδών και Ιστορικής Παιδείας και Κοσμήτορα Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας στην Εκπαίδευση του Queen’s University (Faculty of Education), στο Οντάριο του Καναδά, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου της Διασποράς 2019», που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

   Η τελετή εγκαινίων, ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας και  ξενάγηση στον χώρο του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου, η οποία περιλάμβανε παρουσιάσεις παραδειγμάτων από τις διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες που θα φιλοξενούνται στο Παιδαγωγικό Εργαστήριο. 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










808