Παν. Κύπρου: OpenAIRE Webinar: “Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση


Οι Εθνικοί Κόμβοι για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς από διαδικτυακά σεμινάρια, προσκαλούν στο τελευταίο OpenAIRE Webinar της χρονιάς με θέμα “Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση: Οι μαθητές ως ερευνητές - αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν”

OpenAIRE Webinar

Πότε;  Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα: 11.00 π.μ - 12.00 μ.μ

Πού; Webinar - για παρακολούθηση, συνδεθείτε εδώ

Γλώσσα παρουσίασης: Ελληνικά

 Την παρουσίαση του συγκεκριμένου webinar θα αναλάβει η Ευγενία Κυπριώτη, μέλος της ομάδας του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της «Ελληνογερμανικής Αγωγής».

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, η Ευγενία Κυπριώτη θα μιλήσει για τις βασικές κατηγορίες έργων επιστήμης των πολιτών στην εκπαίδευση και καλές πρακτικές. Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι η σύνδεση του σχολείου και της κοινωνίας κρύβει την ουσία της μάθησης. Στον 21ο, πια, αιώνα, οι νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τη χρήση τεχνολογιών, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά τηλέφωνα, οι διαδικτυακές κοινότητες και το διαδίκτυο των πραγμάτων παρέχουν δυνατότητες για μία πραγματική σύνδεση ανάμεσα στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Η επιστήμη του πολίτη στην εκπαίδευση αξιοποιεί τις δυνατότητες της σημερινής κοινωνίας για να σπάσει τα όρια μεταξύ των παραδοσιακών πρακτικών και με τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα επιστήμης των πολιτών ενθαρρύνεται η σωστή διδακτική των STEAM.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το OpenAIRE webinar “ Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση: Οι μαθητές ως ερευνητές - αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν ” συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής ( εδώ ).

Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

- Ελλάδα openaire@athena-innovation.gr

- Κύπρος openaire-cy@ucy.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










499