Το Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου τώρα διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα


Με ιδιαίτερη χαρά η επιστημονική ομάδα του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την έκδοση και κυκλοφορία στην αγγλική γλώσσα, από τον εκδοτικό οίκο International Water Association Publishing (IWA Publishing), του βραβευμένου βιβλίου «Το Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου».

Ως ένας από τους κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους,  ο IWA Publishing εκδίδει ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας επιστημονικών βιβλίων (print, ebook) και περιοδικών με ειδίκευση σε θέματα που αφορούν στο νερό και σε άλλα συναφή περιβαλλοντικά πεδία (π.χ. έλεγχος ποιότητας και επεξεργασία νερού, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση αστικών λυμάτων και υγρών αποβλήτων, έλεγχος αστικών δικτύων διανομής νερού και υποδομών ύδρευσης, κ.ά.). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος οίκος εκδίδει παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το εκπαιδευτικό βιβλίο «Το Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» βασίζεται στην επιστημονική έρευνα που πραγματοποιείται από την ομάδα του Νηρέα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τομέα της επεξεργασίας και της επαναχρησιμοποίησης των αστικών λυμάτων. Η έρευνα πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό της Δρ. Δέσπω Φάττα-Κάσινου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και Διευθύντριας του Κέντρου Νερού Νηρέας.

Το βιβλίο έχει ως βασικό στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού στον πλανήτη μας, του νερού. Πάνω σε αυτόν τον βασικό άξονα δομείται και το περιεχόμενό του βιβλίου. Συγκεκριμένα, μέσα από τις ευχάριστες διαθεματικές ενότητες του, το βιβλίο αυτό περιγράφει τον «αέναο κύκλο του νερού».

Η ομάδα του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεργάστηκε με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, τον πολυβραβευμένο Έλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων και τη διακεκριμένη εικονογράφο, Ίριδα Σαμαρτζή, και ανέπτυξε μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική περιπέτεια, μέσω της οποίας τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν το ζωτικό ρόλο του νερού στη ζωή. Το βιβλίο ήταν πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Νηρέα, η οποία είχε και την επιστημονική επιμέλεια κειμένου και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ANSWER (H2020-MSCA-ITN-2015/675530) το οποίο συντονίζει και της Δράσης COST ES1403 του Ευρωπαϊκού Δικτύου COST με την επωνυμία NEREUS, στην οποία ήταν πρόεδρος και συντονίστρια η Διευθύντρια του Νηρέα, Δρ. Φάττα-Κάσινου.

Το παιδικό βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, και η αγγλική έκδοση αυτού διατίθεται για αγορά ως ebook στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.iwapublishing.com/books/9781789061086/secret-handbook-blue-circle.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1297