Εταιρική παρουσίαση της Grant Thornton σε φοιτητές και απόφοιτους του Παν. Κύπρου


Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξένησε πρόσφατα την εταιρεία Grant Thornton Κύπρου στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης για την πραγματοποίηση εταιρικής παρουσίασης σε φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σκοπός ήταν η ενημέρωσή τους για τις δραστηριότητες της εταιρείας και τις προσφερόμενες ευκαιρίες καριέρας για νέους εργαζομένους.

Η Grant Thornton είναι διεθνής συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων , με ηγετική παρουσία σε 135 χώρες. Στην Κύπρο, συνιστά  έναν από τους μεγαλύτερους λογιστικούς/ελεγκτικούς οίκους, με περισσότερα από 150 άτομα προσωπικό, προσφέροντας ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ την τελευταία τριετία πρωτοπορεί στην εισαγωγή  υπηρεσιών τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (blockchain), κυβερνοασφάλειας, ενισχυμένων υπηρεσιών αναδιάρθρωσης και αφερεγγυότητας,  υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών πόρων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι μέγιστη προτεραιότητα της Grant Thornton Κύπρου αποτελεί η προσέλκυση νέων ταλέντων, γι’ αυτό και η εταιρεία δίνει ευκαιρίες σε φοιτητές και απόφοιτους να  ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους,  να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Για παράδειγμα, οι φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, ενώ οι απόφοιτοι  να αποκτήσουν επαγγελματικούς τίτλους και πιστοποιήσεις, σε τομείς εξειδίκευσης που τους ενδιαφέρουν (π.χ. ACA, ACCA, CFA, ADIT, CISA), με την επιχορήγηση 100% των εξόδων.

Επιπρόσθετα, η Grant Thornton προσφέρει ευκαιρίες εσωτερικής και εξωτερικής μετακίνησης, καθώς και  ευκαιρίεςσυνεργασίας με ένα παγκόσμιο δίκτυο  από πενήντα και πλέον χιλιάδες  συναδέλφους σε ολόκληρο τον κόσμο, εφαρμόζοντας την πολιτική του «Growing within». Ανάμεσα στις πρακτικές που εφαρμόζονται για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, ξεχωρίζει το ολοκληρωμένο εισαγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, οι ευκαιρίες επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, το «σύστημα φιλίας» (Buddy scheme), η «παγκόσμια κινητικότητα ταλέντου» (Global talent mobility), οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, η συμβουλευτική ομάδα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (Culture Advisory Board) και το «πρόγραμμα ευεξίας» (Wellness program).

Στη συνέχεια, ο κ. Χρίστος Μακεδόνας, Technology Risk Services Leader, παρουσίασε στους φοιτητές τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους τομείς της Κυβερνοασφάλειας, της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού , του Blockchain, κλπ. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που απαιτείται από νεαρά άτομα, όπως και τη δυνατότητα εργοδότησης ταλέντων, που προέρχονται από διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας και συναφών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η Υπεύθυνη Λειτουργός του Γραφείου Σταδιοδρομίας, κα Ιουστίνη Πηλείδη, ευχαρίστησε την εταιρεία Grant Thornton για την καθοδήγηση και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρέχει στους φοιτητές και τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε μια περίοδο σημαντικών αποφάσεων για την επαγγελματική τους καριέρα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










849