Ημερίδα για τη διγλωσσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Διγλωσσία και δι-διαλεκτισμός: Σύγχρονες τάσεις και ερευνητικά ευρήματα

To Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Διγλωσσία και δι-διαλεκτισμός: Σύγχρονες τάσεις και ερευνητικά ευρήματα”. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Neurobid”, το οποίο χρηματοδοτείται με ατομική υποτροφία Marie Skłodowska-Curie από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την Ευρωπαϊκή υποτροφία εξασφάλισε ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ψυχολογίας και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (Πανεπιστήμιο Κύπρου) Δρ Κυριάκος Αντωνίου με Συντονιστή του Έργου τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Σπανούδη.  

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα ευρήματα σύγχρονων ερευνών σχετικά με τη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των δίγλωσσων και δι-διαλεκτικών παιδιών, τη διάγνωση γλωσσικών διαταραχών σε δι-διαλεκτικά παιδιά, το πώς η χρήση δύο γλωσσών σε καθημερινό επίπεδο επηρεάζει τις νευρογνωστικές ικανότητες των ομιλητών,  και τον τρόπο με τον οποίο οι ομιλητές αυτοί χειρίζονται και επεξεργάζονται σε νευρογνωστικό επίπεδο δύο γλώσσες.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 από τις 09:00π.μ. μέχρι τις 16:30μ.μ., στο αμφιθέατρο Β108 του Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Ομιλητές:

Napoleon Katsos (University of Cambridge), Aris Terzopoulos (Coventry University), Marianna Katsoyannou (University of Cyprus), Kyriakos Antoniou (University of Cyprus), Kleanthes Grohmann (University of Cyprus)

Maria Kambanaros (Cyprus University of Technology).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποτείνονται στο antoniou.kyriakos@ucy.ac.cy ή στην ιστοσελίδα του ερευνητικού προγράμματος στο Facebook  www.facebook.com/neurobid/

Για εγγραφές, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο antoniou.kyriakos@ucy.ac.cy ή να συμπληρώσετε τη φόρμα ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/dgUegg1ws12t4bZ77

Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στο: www.theneurobidproject.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1113