Βιβλιοθήκη Παν. Κύπρου: Παρουσίαση του εργαλείου «Share3D Dashboard»…


….και της πλατφόρμας ψηφιακής εξιστόρησης με χρήση πόρων ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, φιλοξενεί και παρουσιάζει το εργαλείο Share3D Dashboard και την πλατφόρμα StoryMaker, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Share3D.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ., στο  Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», στο Αμφιθέατρο LRC 012.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Δημήτρης Γαβρίλης, Eρευνητής στη Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας (ΜΟΨΕ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».   

Το εργαλείο Share3D Dashboard επιτρέπει σε πολιτιστικούς φορείς αλλά και ιδιώτες να δημοσιεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη (Europeana) 3D αντικείμενα. Το εργαλείο επιτρέπει την εύκολη διασύνδεση, τεκμηρίωση και εμπλουτισμό 3D αντικειμένων απευθείας από την πλατφόρμα Sketchfab, ενώ παράγει αυτόματα τα εμπλουτισμένα EDM records, τα οποία με τη σειρά τους αποστέλλονται στην Europeana.

Η πλατφόρμα Share3D StoryMaker αποτελεί ένα εργαλείο ψηφιακής εξιστόρησης με χρήση πόρων ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα από το Share3D StoryMaker μπορείτε να ανακαλύψετε ανοικτά αδειοδοτημένα τρισδιάστατα μοντέλα από την πανευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana και το αποθετήριο τρισδιάστατων πόρων Sketchfab και να δημιουργήσετε τις δικές σας ιστορίες για σκοπούς διδασκαλίας και δημιουργικότητας. Με βάση αυτά τα μοντέλα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο (template) για να φτιάξετε τη δική σας ιστορία, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή ενός hotspot, ενός slideshow ή μιας χρονοσειράς (timeline).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 22893432, Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: marti.zafiro@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










522