Ο Μιχάλης Φλωρίδης στους νικητές του Διαγωνισμού Reload Greece Young Εntrepreneurs Program


Ειδικός Επιστήμονας κ. Μιχάλης Φλωρίδης, της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ανάμεσα στους τρεις νικητές του τελικού διαγωνισμού (Pitching event) του Προγράμματος Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) 2019 -2020 του εκπαιδευτικού ιδρύματος Reload Greece, βρίσκεται ο Ειδικός Επιστήμονας κ. Μιχάλης Φλωρίδης, της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Μιχάλης Φλωρίδης έγινε αποδεκτός στο πρόγραμμα Reload Greece Accelerate παρουσιάζοντας στο Reload Greece Ignite το ερευνητικό του έργο, το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη ενός αισθητήρα χαμηλού κόστους, ο οποίος θα εγκατασταθεί σε φωτοβολταϊκά συστήματα (ΦΒ) για την έγκαιρη ανίχνευση των σφαλμάτων χωρίς να διακόπτεται η παραγωγή των ΦΒ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Reload Greece Accelerate παρακολούθησε προγράμματα κατάρτισης (σεμινάρια) με θέμα IP Protection, Growth Hacking και Pitching Guidance. Επιπρόσθετα, του ανατέθηκαν δυο εξειδικευμένοι σύμβουλοι (mentors), ώστε να τον συμβουλεύσουν πως να αναπτύξει την ερευνητική του ιδέα σε εμπορικό προϊόν. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Accelerate, πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός (Pitching event) στον οποίο ο Μιχάλης Φλωρίδης παρουσίασε μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα και κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Social Impact Award.

Το βραβείο  Κοινωνικής Επίδρασης - Social Impact Award -  περιλαμβάνει συνεργασία με μια εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να αναπτυχθεί η στρατηγική προώθησης της ιδέας στην αγορά.

Η πρώτη παρουσίαση (Reload Greece Ignite) έλαβε χώρα στην Κύπρο, τον Νοέμβριο του 2019. Ο τελικός διαγωνισμός (Pitching event) έγινε διαδικτυακά τον Μάρτιο του 2020 (δεν έγινε στο Λονδίνο όπως ήταν προγραμματισμένος λόγω του COVID-19). Ο Μιχάλης συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ», ως μέλος του Οργανισμού Cyprus Seeds (http://www.cyprusseeds.com/).

Το Reload Greece Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) 2019 – 2020 (https://www.reloadgreece.com/), το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης τριών σταδίων του εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού Ιδρύματος Reload Greece με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνέει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε βιώσιμες startups. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε επίδοξους επιχειρηματίες που επιθυμούν (τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς & ΜΒΑ φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές) και νέους επαγγελματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στη χώρα τους. Πρόκειται για μια καταπληκτική ευκαιρία για τους νέους ερευνητές, καθώς τους δίδεται η δυνατότητα εμπορευματοποίησης του ερευνητικού τους έργου.

Η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για την επιτυχία του νεαρού ερευνητή Μιχάλη Φλωρίδη.

Περισσότερα σχετικά με το ερευνητικό έργο του κ. Μιχάλη Φλωρίδη στους πιο κάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=x3ILbXxvrF8

https://www.youtube.com/watch?v=dMebBG4tSkI&t=6s




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










785