Έρευνα σε Κύπρο, Ελλάδα: Ψυχολογική επίδραση μέτρων προστασίας κατά Covid-19 σε παιδιά 5-18 ετών


Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου διεξάγει έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση της εμπειρίας του εγκλεισμού και των πιθανών συνεπειών του σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-18 ετών, στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, παιδιά και έφηβοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο διάρκειας 15 λεπτών, σχετικά με την εμπειρία του εγκλεισμού λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρέχουν σημαντική πληροφόρηση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και γονείς αναφορικά με (α) την εμπειρία του εγκλεισμού από τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού και (β) τις δυνατότητες μείωσης ενδεχόμενων τραυματικών συμπτωμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, τόσο στην παρούσα φάση όσο και σε μελλοντικά παρόμοια γεγονότα.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το παιδί τους στην έρευνα μπορούν να επισκεφτούν τους ακόλουθους συνδέσμους, για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών εδώ, ή για παιδιά ηλικίας 10-18 ετών εδώ για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, και στη συνέχεια, τα παιδιά να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ ΕΠ 2020.01.107).

Η συμμετοχή των παιδιών στην έρευνα θα είναι ανώνυμη και καθαρά εθελοντική που σημαίνει ότι θα έχουν το δικαίωμα να αποσυρθούν από την έρευνα όποτε και εφόσον το επιθυμήσουν. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα μείνουν εντελώς εμπιστευτικά, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR 2016/679).

Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τον Επικεφαλής Επιστημονικό Υπεύθυνο, Καθηγητή Τιμόθεο Κ. Παπαδόπουλο, του Τμήματος Ψυχολογίας και Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου (Ηλεκτ. Ταχυδρ.: 
papadopoulos.timothy@ucy.ac.cy) και την Υπεύθυνη Έρευνας, Ευαγγελία Τεντολούρη, φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Κύπρου, (Ηλεκτ. Ταχυδρ.: tentolouri.evangelia@ucy.ac.cy).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3791