Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων ΠΚ: Σεμινάριο βιολιού και Μουσικής Δωματίου με τον Γ. Δεμερτζή


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και συνεργασιών με κορυφαίους σολίστ, διοργανώνει σεμινάριο [masterclass] βιολιού και Μουσικής Δωματίου, με τον καταξιωμένο βιολονίστα και παιδαγωγό κ. Γεώργιο Δεμερτζή.

Μέσα από το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τόσο σε τεχνικές, όσο και στιλιστικές πτυχές της ερμηνείας μουσικών έργων για βιολί αλλά και σύνολο δωματίου, προς αναζήτηση της άρτιας μουσικής εκτέλεσης. Ένα γεγονός σπάνιου εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικής αξίας.

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας τριών ημερών και απευθύνεται τόσο σε νέους μουσικούς, σπουδαστές βιολιού και άλλων ειδικοτήτων, όσο και σε πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών και καθηγητές. 

To τριήμερο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 25 και Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 στις 4:00 μ.μ. και το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 στις 11:00 π.μ.στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Α010, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά)

Οι ενδιαφερόμενοι (ενεργοί και ακροατές) καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο στο Ηλεκτρ. Ταχυδρ.: musict@ucy.ac.cy  μέχρι το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 μέχρι τη 1:00 μ.μ., αναφέροντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ηλικία, ειδικότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας) καθώς και τα μουσικά έργα (σόλο ή με συνοδεία πιάνου) τα οποίο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Σημείωση: Λόγω της ευθυγράμμισης του ΠΑΜΤ με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων της Κυβέρνησης και τήρησης των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την επιλογή των συμμετεχόντων.    

Βιογραφικό Γεώργιου Δεμερτζή

Γεννημένος στη Χαλκίδα, σπούδασε βιολί με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα το 1979) και τον Max Rostal στο Konservatorium fuer Musik στην Βέρνη.  Ως σολίστ, έχει παρουσιαστεί με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες παίζοντας και ηχογραφώντας έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της μουσικής, με έμφαση στη σύγχρονη μουσική και ιδιαιτέρως στην ελληνική μουσική δημιουργία. Ίδρυσε το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο το οποίο στην εικοσαετή διεθνή δράση του παρουσιάστηκε σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι τη  Βραζιλία και την Κίνα, προσεκλήθη σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ όπως το  Maggio Musicale Fiorentino ή τις  Beethovenfest Wochen μεταξύ άλλων και συνδέθηκε με την καταγραφή και διάδοση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, τμήμα της οποίας γράφτηκε και αφιερώθηκε σε αυτό, όπως τα τελευταία κουαρτέτα του Σισιλιάνου, του Δραγατάκη ή του Θεοδωράκη. Ένα μεγάλο μέρος της συνολικής του δράσης ως σολίστ ή ως συμμετοχή σε σύνολα δωματίου είναι ηχογραφημένο και κυκλοφορεί παγκοσμίως, προβάλλοντας το συνολικό έργο του Σκαλκώτα, του Θεοδωράκη, του Σισιλιάνου, του Δραγατάκη ή του Respighi και του Karl Nielsen ανάμεσα σε άλλους. Δίδαξε βιολί στο Lawrence University στις ΗΠΑ . Σήμερα, συνεχίζει τη διδακτική του δραστηριότητα με έδρα την  Ελλάδα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1725