OpenAIRE Webinar: Πνευματική ιδιοκτησία και ανοικτή επιστήμη: Νομοθετικές εξελίξεις - Πρακτικές εφαρμογές


Οι Εθνικοί Κόμβοι Ανοικτής Πρόσβασης σε Κύπρο (Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου) και Ελλάδα (Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά») συνεχίζουν την ενημέρωση της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, για σημαντικές πτυχές που αφορούν την Ανοικτή Επιστήμη οργανώνοντας επίκαιρα διαδικτυακά σεμινάρια.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως το Εθνικό Γραφείο Ανοικτής Πρόσβασης του ευρωπαϊκού προγράμματος OpenAIRE και ως Εθνικός Κόμβος για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Κύπρο, διοργανώνει, αυτή τη φορά, διαδικτυακή συζήτηση, η οποία θα επικεντρωθεί στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας προκειμένου η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικών, καθώς και για ζητήματα εφαρμογής τους. 

Πότε: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Ώρα11:00π.μ – 12:00μ.μ

ΠούΓια παρακολούθηση, συνδεθείτε εδώ.

Γλώσσα Παρουσίασης: Ελληνικά

Κοινό: Βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές

Την παρουσίαση του συγκεκριμένου webinar έχει αναλάβει ο κ. Πρόδρομος Τσιαβός, Νομικός Σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”. 

Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να δοθεί μια σύντομη επισκόπηση των πολιτικών και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας καθώς και των επιρροών που αυτά μπορεί να έχουν στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι ιδρυματικές και εθνικές πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης. Σε σχέση με τον τομέα αυτόν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Οδηγία 2019/790 για την πνευματική ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, την Οδηγία 2019/1024 για τα Ανοιχτά Δεδομένα, την ευρωπαϊκή πολιτική για τα Δεδομένα, την λευκή βίβλο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και την πρόταση της Επιτροπής για το EOSC Partnership. Το σύνολο των πολιτικών και νομοθετικών αυτών κειμένων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των ευρύτερων Ψηφιακών Ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εξεταστεί το πως μπορούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσης και ενίσχυσης πολιτικών σε ιδρυματικό και εθνικό επίπεδο.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το OpenAIRE webinar «Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: Νομοθετικές Εξελίξεις - Πρακτικές εφαρμογές» καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ.

Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια ημέρα πριν την πραγματοποίηση του webinar σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με :

- Ελλάδα openaire@athena-innovation.gr 

- Κύπρος openaire-cy@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










761