Στους Καθηγητές Χαρίδημο Τσούκα και Jörgen Sandberg του Παν. Κύπρου το βραβείο James G. March


Στο πλαίσιο του 36ου EGOS Colloquium 2020

Με το βραβείο James G. March βραβεύθηκε το ερευνητικό δοκίμιο των Καθηγητών Χαρίδημου Τσούκα (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου) και Jörgen Sandberg (Business School of the University of Queensland), με τίτλο “Sensemaking reconsidered: Towards a broader understanding through phenomenology”, στο πλαίσιο του 36ου European Group of Organization Studies (EGOS) Colloquium, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, μεταξύ 30 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2020.

Το άρθρο των δύο Καθηγητών δημοσιεύθηκε στο διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό OrganizationTheoryΤο άρθρο πραγματεύεται μια ολοκληρωμένη θεωρία για το πώς τα άτομα στους οργανισμούς παράγουν νόημα (sensemaking) όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση (π.χ. μείζον ατύχημα) και πώς το νόημα αυτό συνδέεται με διαφορετικές μορφές οργάνωσης. Μια καλύτερη κατανόηση αυτού του φαινομένου θα συμβάλλει στη βελτίωση της οργανωσιακής αποκρισιμότητας (organizational responsiveness) όταν οι οργανισμοί καλούνται να διαχειριστούν απροσδόκητες κρίσεις.

Το βραβείο James G. March απονέμεται ανά εξάμηνο για το καλύτερο άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Organization Theory, ως ένδειξη τιμής στη μνήμη του James G. March, Καθηγητή στο Stanford University, ενός από τους πλέον διακεκριμένους οργανωσιακούς επιστήμονες παγκοσμίως, o οποίος αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για πολλούς ερευνητές στην κοινότητα του EGOS. Ο EGOS αποτελεί τη μακροβιότερη και μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση οργανωσιακών επιστημόνων στην Ευρώπη, του οποίου το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς στην οικεία επιστημονική κοινότητα. Το βραβείο James G. March απονεμήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 36ου EGOS Colloquium 2020.

Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, συγχαίρει θερμά τους Καθηγητές Χαρίδημο Τσούκα και Jörgen Sandberg για αυτή τη σημαντική διάκριση και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην μελλοντική ερευνητική τους σταδιοδρομία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










999