ΑΠΚΥ: Ως τις 26 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων εισδοχής για το 2020-2021


Ως τις 26 Αυγούστου 2020 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) δέχεται αιτήσεις για εισδοχή στα τέσσερα (4) Προπτυχιακά και είκοσι δύο (22) Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρουν συνολικά οι τρεις Σχολές του (Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 (έναρξη φοίτησης τον προσεχή Σεπτέμβριο). Πέρα από τα προγράμματα που οδηγούν σε απόκτηση τίτλου σπουδών, το ΑΠΚΥ προσφέρει στο ευρύ κοινό ευκαιρίες παρακολούθησης προγραμμάτων δια βίου μάθησης («Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες») στα γνωστικά πεδία των προγραμμάτων σπουδών του.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως με εξειδίκευση, τεχνογνωσία και εμπειρία δεκαπενταετίας. Έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όλα τα Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ σε εύρος επιστημονικών πεδίων --σε παραδοσιακά/κλασικά αντικείμενα και σε κλάδους αιχμής-- έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή γνώση, καλλιεργούν επαγγελματικά αξιοποιήσιμες δεξιότητες και έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, το ΑΠΚΥ θέτει προσιτά δίδακτρα και έχει ευέλικτη οικονομική πολιτική για διευκόλυνση της φοιτητικής του κοινότητας. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι οι σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες μάθησης και η ευέλικτη εξ αποστάσεως μεθοδολογία σπουδών που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο για τριτοβάθμια εκπαίδευση από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό να αποκτήσει, από τον προσωπικό του χώρο και στον δικό του χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, έναν αξιόπιστο τίτλο σπουδών, εφόδιο για τη ζωή του. Η φυσική παρουσία των φοιτητών απαιτείται μόνο στις τελικές εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματα και την εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ είναι διαθέσιμες στο www.ouc.ac.cy. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά ως τις 26 Αυγούστου 2020 μέσω του κεντρικού συστήματος υποβολής αιτήσεων στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600 / 711 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο admissions@ouc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










910