2ο Διεπιστημονικό Φόρουμ της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου


«Τα νοήματα της λαϊκιστικής θυματοποίησης στην πανδημία Covid-19»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του 1ου Διεπιστημονικού Φόρουμ της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Μάϊο του 2019, η Σχολή διοργανώνει το 2ο Διεπιστημονικό Φόρουμ, στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική Σχολή και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκτός από ανακοινώσεις γενικού διεπιστημονικού ενδιαφέροντος, δίδεται έμφαση σε έρευνα για τα συναισθήματα.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Τηλεπικοινωνιών, Λίλυ Χουλιαράκη, Chair in Media and Communications του London School of Economics and Political Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το θέμα της ομιλίας της θα είναι, «Τα νοήματα της λαϊκιστικής θυματοποίησης στην πανδημία Covid-19».

Ο σκοπός του διήμερου Διεπιστημονικού Φόρουμ είναι αφενός να αναδείξει τη διεπιστημονική προσέγγιση στην ακαδημαϊκή έρευνα, αφετέρου να δώσει το βήμα σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά επιστημονικών θεμάτων.  Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου υπάρχουν, ήδη, ενθαρρυντικά δείγματα διεπιστημονικών προσεγγίσεων, τόσο σε επίπεδο διδακτορικών διατριβών όσο και ερευνητικών- συγγραφικών εργασιών. Όπως σημειώνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών, Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας, το  Διεπιστημονικό Φόρουμ της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδώναποσκοπεί να ενισχύσει την τάση αυτή: στοχεύει να φέρει κοντά ερευνητές με διεπιστημονικά ενδιαφέροντα προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο σχετικός διάλογος και η συναφής έρευνα. «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία του «παν» στην έννοια Πανεπιστήμιο και τη σπουδαιότητα της επιστημονικής ώσμωσης ως καταλύτη διανοητικής φαντασίας και πρωτοτυπίας», τονίζει ο Καθηγητής Τσούκας.

Το Δεύτερο Διεπιστημονικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Φόρουμ παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:   fgs@ucy.ac.cy

Στη συνέχεια θα τους αποσταλεί ο σύνδεσμος της πλατφόρμας  Zoom, μέσω του οποίου θα μπορέσουν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το Φόρουμ και να συμμετάσχουν ενεργά.

Οι γλώσσες του διήμερου Διεπιστημονικού Φόρουμ θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φόρουμ εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1291