Πρόγραμμα δια – βίου εκπαίδευσης στην Αναγνώριση και εκτίμηση βιοποικιλότητας από το Παν. Κύπρου


 Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης, προσφέροντας ανοιχτές διαλέξεις και σεμινάρια στους αποφοίτους, φοιτητές του, αλλά και το ευρύ κοινό.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τρόπους καταγραφής, μελέτης και αξιολόγησης της βιοποικιλότητας χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Θα μάθουν μεθόδους δειγματοληψίας, τρόπους και πηγές αναγνώρισης ειδών, εκτίμησης ποικιλότητας και συσχέτισης με περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης, θα γνωρίσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τα εισβλητικά (χωροκατακτητικά) ξενικά, καθώς και τα απειλούμενα είδη. Τα οφέλη από το σεμινάριο αφορούν κυρίως τη βελτίωση της ποιότητας των περιβαλλοντικών μελετών (δέουσες, διαχειριστικές κ.λπ.), την καλύτερη κατανόηση σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με την αντιμετώπιση της απώλειας της βιοποικιλότητας.

Διδάσκων: Καθηγητής Σπύρος Σφενδουράκης |

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι. Για να αποκτήσει κάποιος το πιστοποιητικό παρακολούθησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου δίνεται παράλληλα και η δυνατότητα διεκδίκησης πιστωτικών μονάδων ECTS, (βλ. «Κανόνες Σπουδών και Φοιτητικών Θεμάτων – 1.15».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










613