Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο Π.Κ.: «Γαλακτοφόροι Μαστοί: Μητρότητα και Θηλασμός σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο»


Το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο, με τίτλο:

Γαλακτοφόροι Μαστοί: Μητρότητα και Θηλασμός σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο (4ος αι. π.Χ.- 7ος αι. μ.Χ.)

Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Κεντρικά Κτήρια, Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία

Αίθουσα A106

Διαδικτυακές Παρουσιάσεις μέσω ΖΟΟΜ.

Το επιστημονικό αυτό εργαστήριο στοχεύει στην προώθηση της έρευνας γύρω από τη Μητρότητα και τον Θηλασμό, μέσα από τη μελέτη πτυχών της ταυτότητας της θηλάζουσας γυναίκας και τη δυναμική της διάδραση με κοινωνικές, ιατρικές και καλλιτεχνικές συνιστώσες των φαινομένων της μητρότητας και του θηλασμού από την Ελληνιστική αρχαιότητα μέχρι και το πρώιμο Βυζάντιο (323 π.Χ.-650 μ.Χ.).

Η διοργάνωση και διεξαγωγή του εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων ενός τριετούς ερευνητικού προγράμματος (2019-2021) με τον τίτλο «Γαλακτοφόροι Μαστοί: Μητρότητα και Θηλασμός σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο (4ος αι. π.Χ.- 7ος αι. μ.Χ.)» (επίσημη ιστοσελίδα: https://ucy.ac.cy/motherbreast/el/). Το πρόγραμμα εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη συνεργασία της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και του Συνδέσμου Θηλασμού «Δώρο Ζωής». Την ερευνητική ομάδα του προγράμματος απαρτίζουν ερευνητές και ερευνήτριες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και επιστήμονες από πανεπιστήμια του εξωτερικού (Cardiff University, Case Western Reserve University, Edinburgh University, Harvard University).

Το ερευνητικό πρόγραμμα με το ακρωνύμιο ΜητρικόΣτήθος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (Πρόγραμμα «Νησίδες Αριστείας»). Επίσης, αυτή η επιστημονική διοργάνωση έχει υποστηριχθεί γενναιόδωρα από το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ

Elizabeth Bolman

Πέτρος Μπούρας-Βαλλιανάτος

Σταυρούλα Κωνσταντίνου

Μαρία Παρανή

Ασπασία Σκουρουμούνη Σταυρινού

Διονύσιος Σταθακόπουλος

Laurence Totelin

Νίκη Τσιρώνη

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σταυρούλα Κωνσταντίνου (konstans@ucy.ac.cy)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1629