Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά την επέτειο της Ανεξαρτησίας


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, στις 5 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Κορνήλιος Κορνηλίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:  «60 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας:  Η πορεία της εξωτερικής μας πολιτικής».

Στη εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Θα συμμετέχουν επίσης με τοποθετήσεις τους, ο Καθηγητής Κώστας Μ. Κωνσταντίνου του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελένη-Τατιανή Συνοδινού του Τμήματος Νομικής και ο Λέκτορας Νίκος Μούδουρος του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών. Θα επιχειρηθεί ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναφορές στις προκλήσεις και σε γεγονότα που την επηρέασαν, καθώς επίσης και στον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θα  ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχάλαρος, ενώ παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει τις δικές του θέσεις και  ερωτήσεις.

Η επετειακή αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία μικρού αριθμού προσκεκλημένων, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. Θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά στον σύνδεσμο: http://media.ucy.ac.cy/videoportal/index.php/el/live-streaming και από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ στη συχνότητα 97.2.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22894305.

Πρόσκληση εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










825