Oι ψυχολογικές και συμπεριφορικές προεκτάσεις της πανδημίας, στη 2η εκπομπή Λόγος και Αντίλογος


To Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων  του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει την κοινωνική του δράση και μέσω του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ μεταδίδει επιστημονικό λόγο και λαμβάνει ραδιοφωνικό αντίλογο, μέσω της νέας εκπομπής «Λόγος και Αντίλογος».

Στη 2η κατά σειρά εκπομπή που θα μεταδοθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2021, η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Π.Κ., Δόξα Κωμοδρόμου, φιλοξενεί την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγο, Δρα Μαρία Καρεκλά και τον Ειδικό Επιστήμονα Έρευνας και Ψυχολόγο Υγείας, Δρα Άγγελο Κασσιανό, για να συζητήσουν τις ψυχολογικές και συμπεριφορικές προεκτάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), σε σχέση και με την επίδραση στην υγεία του πληθυσμού.

Θα αναλυθούν τα εμπειρικά ευρήματα, που καταγράφονται στην υφιστάμενη επιστημονική τους έρευνα, όπως είναι η διεθνής μελέτη “COVID-19 IMPACT”, ενώ θα εξεταστούν και ζητήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από την γενικότερη επιστημονική βιβλιογραφία και πρακτική.

Η συζήτηση θα επεκταθεί γύρω από πέντε άξονες: α) τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία,  β) τις μεθόδους αντιμετώπισης του στρες (άγχους) κατά την πανδημία (coping mechanisms), γ) τις επιδράσεις  στις συμπεριφορές υγείας  (π.χ. το κάπνισμα, την άσκηση, την διατροφή, την τήρηση των μέτρων), δ) τις επιπτώσεις της πανδημίας σε άτομα με χρόνιες παθήσεις δίνοντας έμφαση στον καρκίνο, και  ε) τις στάσεις και αντιλήψεις που αφορούν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Λόγος και Αντίλογος», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2021, από τις 7:10 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ., και θα μεταδίδεται ζωντανά στη συχνότητα 97.2, θα συζητηθούν ερωτήσεις, σχόλια και απόψεις, που το κοινό μπορεί να υποβάλει συμμετέχοντας στο τηλ. 22 894 284.

Παρά τις δύσκολες υγειονομικές καταστάσεις που βιώνουμε ως κοινωνικό σύνολο, ειδικότερα αυτή την περίοδο με τις συνθήκες πανδημίας του νέου κορωνοϊού (SARs-CoV-2), το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξακολουθεί να διατηρεί διαύλους επικοινωνίας και προσφοράς, στηρίζοντας και επιμορφώνοντας επιστημονικά το ευρύτερο κοινό της Κύπρου, επιλύοντας απορίες και προβληματισμούς, συζητώντας σκέψεις και κρίσεις σε ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










639