Ο Ομ. Καθηγητής του Παν. Κρήτης Αλ. Πολίτης αναλύει την Λογοτεχνία στα χρόνια της Επανάστασης


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλεί στη 2η εκδήλωση του πρώτου κύκλου ομιλιών και συζητήσεων με τίτλο «1821-2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, στις 18:30. Περιλαμβάνει ομιλία του κ. Αλέξη Πολίτη, Ομότιμου Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Λογοτεχνία στα χρόνια της Επανάστασης».

Ρωτώντας τον κ. Πολίτη τί θα πραγματευτεί στην ομιλία του, απάντησε: «Η νέα Ελλάς ανέστη εκ του τάφου της κρατούσα εις μεν την δεξιάν ξίφος, εις δε την αριστεράν λύραν, έγραφε στα 1863 ο Δημήτριος Βερναρδάκης. Αυτή την ποιητική ανάσταση θέλησα να διερευνήσω στο σύντομο βιβλιαράκι που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα με τον τίτλο «1821-1831. Μαζί με την ελευθερία γεννιέται και η καινούρια λογοτεχνία. Ποίηση, πεζογραφία λογιοσύνη (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 2021)». Θα προσπαθήσω να το αναπτύξω, ξεκινώντας όμως από μια γενικότερη παρουσίαση, του γιατί κατά τη γνώμη μου, πέτυχε το εγχείρημα».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας «zoom» με παράλληλη αναμετάδοση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Youtube. Οι εκδηλώσεις – διαλέξεις του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και είναι ανοικτές σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα zoom γίνεται μέσω του συνδέσμου:

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJMud-Gsrz4uE9Cqs4mHXTMl_Ktd74X7-wli.

Για την παρακολούθηση μέσω youtube ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCrOshwASe6sTmzr0VaOopyg

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.ucy.ac.cy/el/23-newsscroll/1543-1821-2021-200-xronia-apo-tin-elliniki-epanastasi

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










463