Σε αυτή την ώρα της Γης, Μίλα για τη Φύση
Για ακόμα μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει την παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Ώρα της Γης». Από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 στις 27 Μαρτίου 2021, ο φωτισμός στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» παρέμεινε κλειστός, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Οι Αρχές του Πανεπιστημίου παρότρυναν το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, τους ερευνητές/τριες και τους φοιτητές/τριες να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, σβήνοντας τα φώτα και στο δικό τους χώρο για μία ώρα, με στόχο να ενδυναμώσουν με τη "φωνή" τους την προστασία του πλανήτη.
Σε μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει συμβολικά στην «Ώρα της Γης», συνδράμοντας έτσι στη διάδοση του παγκόσμιου μηνύματος ότι τώρα είναι η ώρα για λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κ. Χριστοφίδης πρόσθεσε επίσης πως η αρμονική σχέση μας με το περιβάλλον είναι προς όφελος του ανθρώπου και του κόσμου μας, είναι θέμα ποιότητας ζωής και κουλτούρας στο χώρο που μας περιβάλλει.
Στη φωτογραφία το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη "Στέλιος Ιωάννου" κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας "Ώρα της Γης".