Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην Ανοικτή Επιστήμη»


Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο NI4OS-Europe και ως Εθνικός Κόμβος Ανοικτής Πρόσβασης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Εξελίξεις στην Ανοικτή Επιστήμη”

 Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Πότε; Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ώρα; 10:30π.μ. – 13:00μ.μ.

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Κοινό: Ερευνητές, Ακαδημαϊκό προσωπικό, Βιβλιοθηκονόμοι, Ερευνητικές υποδομές και υπηρεσίες έρευνας, Φορείς χρηματοδότησης ερευνητικών δραστηριοτήτων

Οι εξελίξεις στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο είναι ραγδαίες. Η υιοθέτηση του μοντέλου της Ανοικτής Επιστήμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οδηγήσει στη διοχέτευση ανοικτών προδιαγραφών σε εθνικά κανάλια έρευνας. Συμπληρωματικά με νέες πολιτικές που δημιουργούνται, αναπτύσσεται το οικοσύστημα Ευρωπαϊκό Νέφος για την Ανοικτή Επιστήμη (European Open Science Cloud/EOSC), με σκοπό να αποτελέσει τον ενιαίο ερευνητικό ιστό της Ευρώπης, που εξ’ ορισμού ενσωματώνει καλές πρακτικές και διασυνδέεται με εθνικά οικοσυστήματα Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ). Οι υποδομές έρευνας καλούνται να υποστηρίξουν την δεδομενοκεντρική έρευνα και να προσαρμοστούν στα νέα γεγονότα προσδίδοντας αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις για όλες τις εξελίξεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, το ρόλο του έργου NI4OS-Europe καθώς και για μελλοντικά σχέδια που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες αυτές. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η κα. Ελένη Τόλη, Συνεργάτιδα Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και  Διευθύντρια του έργου NI4OS – Europe, η κα. Έλενα Διομήδη-Παρπούνα Aναπληρώτρια Διευθύντρια Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Αντρέας Αθηνοδώρου Aν. Ερευνητής Ινστιτούτου Κύπρου και η κα. Έλλη Παπαδοπούλου Διαχειρίστρια Ελληνικού Εθνικού Κόμβου Ανοικτής Πρόσβασης και του εργαλείου «Argos».

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπορείτε να εγγραφείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://events.ni4os.eu/event/46/registrations/44/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










443