Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Παν. Κύπρου


Mε μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή διαγωνιζόμενων φοιτητριών και φοιτητών ολοκληρώθηκε ο τρίτος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου Student Innovators CompetitionSINN 2021 που διοργανώθηκε φέτος διαδικτυακά, την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021. O διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ΚΕΠ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου,προσελκύει φοιτητές/τριες που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας και συγκεντρώνει επίσης φοιτητές και «πολυτμηματικές» ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις σε πρώιμο στάδιο (early stage).

Για τον διαγωνισμό κατατέθηκαν 22 αιτήσεις συμμετοχής και επιλέχθηκαν οι 7 για να παρουσιάσουν στον διαγωνισμό. Το διαγωνισμό προλόγισε ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και co-Director του Master in Data Science του Πανεπιστημίου Κύπρου Αναπληρωτής Καθηγητής Πάνος Μαρκόπουλος, και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης Αλεξία Παναγιώτου. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Αγγέλα Παναγιώτου Διευθύντρια του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, Αντρέας Παπαδόπουλος Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών Μελετών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Κωνσταντίνα Ιωάννου Ανώτερος Συνεργάτης της PwC Κύπρου, Μιχάλης Τυρίμος Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners και ο Πάνος Παχατουρίδης Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας στις Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών/τριών «MediphastPharmacyOnWheels». Η καινοτόμος πρότασή της ομάδαςαφορούσε μια κινητή υπηρεσία φαρμακείου όπου φάρμακα με συνταγή ή χωρίς και όλα τα προϊόντα φαρμακείου θα παραδίδονται στο σπίτι μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο φορτηγό με 24ωρη υπηρεσία παράδοσης.Τα μέλη της ομάδας είναι, η Αμασγώ Αγγελίδη, η Άννα Raunich, η Μαρίνα Χατζηφιλίππου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και ο Νικόλας Μαρτούδης από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και  Μηχανικών Υπολογιστών.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα φοιτητριών/των «Sound Breaker». Η καινοτόμος πρότασή τους αναπτύσσει  μια ομάδα συσκευών που θα τοποθετείται σε όλη την έκταση μιας βιβλιοθήκης και άλλων δημόσιων χώρων, στους οποίους απαιτείται ησυχία  με στόχο στην ανίχνευση του ήχου/θορύβου και τη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα.
Την ιδέα ανέπτυξαν, ο Δημοσθένης Βαμβουρέλλης από το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, ο Κωνσταντίνος Παφίτης από το Τμήμα Πληροφορικής και η Άντρια Μαρία Παπαγεωργίου από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Το τρίτο βραβείο κέρδισε το η καινοτόμος πρόταση της ομάδας φοιτητριών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










450