Εκδήλωση Παν. Κύπρου για την ομοφοβία και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητα


Το νεοσύστατο Γραφείο Πολυμορφίας, Ενσωμάτωσης και Ισότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το κοινό σε εκδήλωση με θέμα: «Ομοφοβία και τα Δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας», την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, στις 19.00. Θα προηγηθεί έκθεση έργων τέχνης από καλλιτέχνες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία “The Hunt” των Sholeh Zahraei και Kamil Saldun. Η υπόθεση αφορά στη συγκλονιστική ιστορία του αγώνα ενός πατέρα να συμβιβάσει τις παραδοσιακές του απόψεις με την αγάπη που έχει για τον γιο του. Η ανακάλυψη από τον πατέρα της σχέσης του γιου του με έναν άλλο άντρα, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στην ταινία “The Hunt” απονεμήθηκε το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους, στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου το 2020 και πρόκειται για συμπαραγωγή της Accept LGBTI Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου (συμβουλευτική επιτροπή κινηματογράφου).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18:00 – 21:00  Έκθεση Έργων Τέχνης από καλλιτέχνες της Κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, Φουαγιέ του Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»

Αίθουσα Β108 - Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»:

19:00 – Έναρξη Εκδήλωσης

19:05 - Χαιρετισμός από τον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, Πρύτανη Πανεπιστήμιου Κύπρου

19:15 – Προβολή ταινίας “The Hunt” (με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους)

19:35 – Συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και Πάνελ Προσκεκλημένων

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

20:30 – Δεξίωση

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τ. 22894451 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


174