«Μην ακολουθήσετε την πεπατημένη λόγω παροτρύνσεων και παραινέσεων τρίτων»


Η συμβουλή της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πειλήδου στους απόφοιτους της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου

 «Αν έχω μια συμβουλή να σας δώσω, είναι να μην ακολουθήσετε την πεπατημένη λόγω παροτρύνσεων και παραινέσεων τρίτων, και να μην φοβάστε να αρπάξετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν. Σίγουρα η προσπάθεια δεν οδηγεί πάντα, ούτε και εύκολα, στην επιτυχία. Η κάθε προσπάθεια όμως μας παρέχει εμπειρίες, γνώσεις, δύναμη και θέληση για να συνεχίσουμε προς τη δική μας, προσωπική επιτυχία».

Αυτά ανέφερε απευθυνόμενη στους απόφοιτους της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης η κ. Πηλείδου σημείωσε επίσης τα εξής:

«Ως απόφοιτοι, πλέον, ενός κορυφαίου πανεπιστημιακού ιδρύματος και έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο ιδιαίτερα απαιτητικών σπουδών, είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το επόμενο μεγάλο σας βήμα. Επιλέγοντας είτε επαγγελματική είτε ακαδημαϊκή καριέρα, με πτυχίο ή πτυχία στις Βιολογικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά και Στατιστική, στην Πληροφορική, στη Φυσική και στη Χημεία, εσείς είστε που θα ηγηθείτε της καθολικής προσπάθειας για μετάβαση στη νέα εποχή – την εποχή της καθαρής ενέργειας, της κλιματικής ουδετερότητας και της κυκλικής οικονομίας

Στο χέρι σας είναι, ως η νέα γενιά επιστημόνων του τόπου μας, να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας και να καταξιωθείτε στον τομέα σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, από την ανάπτυξη τεχνολογιών πράσινης ενέργειας και την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών για δημιουργία μίας βιώσιμης και εξωστρεφούς βιομηχανίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας και των ζωτικών τομέων της οικονομίας, οι επιλογές είναι πολλές και οι δυνατότητες τεράστιες».

Η  κ. Πειλήδου κατέληξε με μια ευχή στους απόφοιτους της Σχολής:  

«Θα ήθελα να κλείσω με μια ευχή. Όλοι νομίζω θυμόμαστε που μικρούς μας ρωτούσαν: Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Εύχομαι όλοι, μα όλοι σας, να γίνετε αυτό που πραγματικά θέλετε στη ζωή και, πάνω απ’ όλα, καλοί άνθρωποι».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










883