17 φοιτητές του Πανεπ. Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2021”


Δεκαεπτά φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2021”, το οποίο διοργανώθηκε από τον Κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei, διαδικτυακά, από τις 31 Μαΐου 2021 μέχρι τις 7 Ιουνίου 2021. Το “Seeds for the Future”, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές/στριες πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον Κινέζικο πολιτισμό.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε φέτος στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου για πέμπτη φορά, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Huawei Technologies (Cyprus) Co LTD, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι φοιτητές/τριες, που είχαν την δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, προέρχονται από τα Τμήματα Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και Μηχανικού Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

Στο πλαίσιο του “Seeds for the Future 2021”, οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα, μιας και οι συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν τη φυσική παρουσία των φοιτητών στις εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα.  Στόχος των μαθημάτων ήταν να εμβαθύνουν τις γνώσεις των φοιτητών σε θεματικές ενότητες, όπως Τεχνολογία, Διοίκηση, Ηγεσία και Κινέζικη κουλτούρα. Επιπλέον, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Huawei μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Στην Τελετή Λήξης του προγράμματος, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, και Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, επιβεβαίωσε τη διαχρονική στήριξη του Πανεπιστημίου στην οργάνωση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το “Seeds for the Future”. «Το μεγάλο ενδιαφέρον των φοιτητών» ανέφερε σχετικά, «είναι για εμάς απόδειξη ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες πρακτικής μάθησης, και ευχαριστούμε τη Huawei, στρατηγικό μας εταίρο, για αυτή τη μοναδική εμπειρία που παρέχει στους φοιτητές μας να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών αιχμής  και να εμβαθύνουν σε μια διαφορετική κουλτούρα».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία ζωής, αφού αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και γνώσεις στον Τομέα της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε πηγή ανακάλυψης σημαντικών στοιχείων για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κίνας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










534