«Σταθμός» το Πανεπιστήμιο Κύπρου και για τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ


Ο κ. Paschal Donohoe δήλωσε εντυπωσιασμένος με τις υποδομές που στεγάζουν καθημερινά χιλιάδες νέους και νέες της Κύπρου

To Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφθηκε, την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, κ. Paschal Donohoe. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Eurogroup και την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Κύπρο, αλλά και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε στην Πανεπιστημιούπολη και μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και φοιτήτριες, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. 

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ για την αποστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και για τα ερευνητικά, διδακτικά και άλλα επιτεύγματα του προσωπικού και των φοιτητών/τριών.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Paschal Donohoe, συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ, στην παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, το οποίο συντόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Καθηγητής Ανδρέας Χαρίτου.

Η επίσκεψη του Ιρλανδού Υπουργού Οικονομικών, Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρύθμισης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του Γιούρογκρουπ στις 9 Ιουλίου 2020, εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχων επισκέψεων που πραγματοποιεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ο στενός συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, μεταξύ άλλων, ευνοεί και τις συνθήκες για μια ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


318