Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα κορυφαία 401-500 πανεπιστήμια παγκοσμίως


ΤhTimes Higher Education World University Rankings 2022

 Σημαντική διάκριση και αναγνώριση της αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία 401-500 Πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση και κατάταξη του συνόλου των Τμημάτων του, στην ετήσια κατάταξη The Times Higher Education World University Rankings 2022, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διεθνής κατάταξη περιλαμβάνει τα 1,662 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και θεωρείται από τις πιο έγκυρες κατατάξεις. Ο πίνακας βασίζεται σε 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται σε πέντε τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Επίδραση στην Έρευνα, Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία και Διεθνής Εικόνα.

Η διάκριση στο THE World University Rankings 2022, είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς σημαντικών διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προηγήθηκε η πρόσφατη συμπερίληψη του Ιδρύματος στην πλέον απαιτητική κατάταξη Πανεπιστημίων, την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων ARWU 2021, γνωστή ως «Κατάταξη της Σαγκάης», όπου το Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Κύπρου κατετάγη στα κορυφαία 601-700 πανεπιστήμια παγκοσμίως, για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου για ακόμα μια χρονιά κατατάσσεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και από τις τρεις βασικές λίστες παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων, αφού τον Ιούνιο του 2021 η Quacquarelli Symonds, QS World University Rankings, κατέταξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 440η θέση.

Στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετέχοντας στις διεθνείς αξιολογήσεις, είναι η συνεχής βελτίωση του σε όλα τα επιστημονικά πεδία και για αυτό, συνειδητά επιλέγει να αξιολογούνται όλες οι Σχολές και Τμήματα που διαθέτει, παρόλο που έχει την ευκαιρία να συμμετέχει μόνο με τα Τμήματα που ευνοούν άνοδο στις διεθνείς κατατάξεις. 

O Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, του ερευνητικού και του διοικητικού προσωπικού, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, τους απόφοιτους και τις απόφοιτές του, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και στη νέα αυτή διεθνή επιτυχία του Ιδρύματος, εν μέσω μάλιστα της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου της κρίσης της πανδημίας.«Οι πολύ καλές θέσεις που καταλαμβάνει συστηματικά το Πανεπιστήμιο Κύπρου στις έγκυρες διεθνείς κατατάξεις μας χαροποιούν ιδιαίτερα και αποτελούν απόδειξη για την υψηλή ποιότητα του ερευνητικού του έργου, της εκπαίδευσης που προσφέρει και για τη διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή αριστεία του». Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης συγχαίρει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την κατάταξη του από το THE World University Rankings.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια αλλά και συνολικά πώς βαθμολογήθηκαν τα 1.600  πανεπιστήμια του κόσμου,  εδώ και στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










727