Η Βιβλιοθήκη του Παν. Κύπρου διοργανώνει το 10ο UNICA Scholarly Communication Seminar


Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την ανάληψη, για πρώτη φορά, της διοργάνωσης του 10ου UNICA Scholarly Communication Seminar, το οποίο λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Το εν λόγω σεμινάριο φέρει τον τίτλο “Academic Libraries: Supporting the university community in the Open Science era” και εντάσσεται στον πυλώνα της επιστημονικής επικοινωνίας με κύρια έμφαση στις δράσεις και την υποστήριξη των ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών προς τα ιδρύματά τους. Θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις που αφορούν κυρίως στην Ανοικτή Επιστήμη και τις διάφορες πτυχές της, καθώς επίσης και στο ρόλο των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών προς αυτήν την κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικής που αφορά στην Ανοικτή Επιστήμη, τα ευρύτερα οφέλη της (και ειδικότερα κατά την διάρκεια της πανδημίας), τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής επιστημονική κοινότητα, το Plan S, καθώς επίσης και διάφορες άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες για την υποστήριξη της εφαρμογής της Ανοικτής Επιστήμης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως μέλος του δικτύου Universities from the Capitals of Europe (UNICA) από το 1994, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ομάδες εργασίας με στόχο πάντοτε την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τα σύγχρονα πανεπιστήμια και ενισχύουν ουσιαστικά τη συμβολή της Κύπρου στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Το UNICA αποτελεί σημαντικό ακαδημαϊκό δίκτυο μεταξύ 54 πανεπιστημίων από 38 πρωτεύουσες της Ευρώπης και συνδέει πέραν των 180.000 μελών προσωπικού (ακαδημαϊκό και διοικητικό) καθώς και πέραν των 2.000.000 φοιτητών.

Πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής:

https://www.unica-network.eu/event/10thscholarlycommunicationseminar/

Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά

Συμμετέχοντες: Ανοικτό για το κοινό με ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον από βιβλιοθηκονόμους, ακαδημαϊκούς/ερευνητές, υπηρεσίες υποστήριξης έρευνας, κ.ά.

Πλατφόρμα παρακολούθησης: Zoom (η διεύθυνση θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες μετά την υποβολή δήλωσης συμμετοχής)

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες : library@ucy.ac.cy / openaire-cy@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










473