Μια ή δυο κενές θέσεις PhD, Economics/Econometrics στο ΚΟΕ Παν. Κύπρου


Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μέχρι δύο θέσεων πλήρους ή μερικής απασχόλησης Ειδικού Επιστήμονα Έρευνας με Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) για έρευνα βάσει συμβολαίου για 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης έως 57 μήνες. Η ανανέωση του συμβολαίου θα εξαρτηθεί από την ατομική επίδοση του απασχολουμένου αλλά και από τις ανάγκες των προγραμμάτων/έργων. H θέση πλήρους απασχόλησης αναφέρεται σε 140 εργάσιμες ώρες ανά μήνα.

Η ερευνητική θέση θα χρηματοδοτείται πρωτίστως από το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου. Υπάρχει η δυνατότητα επιπρόσθετης εξωτερικής χρηματοδότησης από ερευνητικές χορηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και άλλα κονδύλια του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ: Τα καθήκοντα και οι ευθύνες της παραπάνω θέσης είναι:

  • Εφαρμοσμένη Οικονομετρία χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνικές με έμφαση στην ανάπτυξη υποδειγμάτων και εργαλείων για την ανάλυση οικονομικής πολιτικής.
  • Προγραμματισμό (programming) χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού και λογισμικό όπως για παράδειγμα MATLAB, R, SAS, STATA, GAUSS.
  • Συγγραφή επιστημονικών άρθρων/ερευνητικών εργασιών με στόχο τη δημοσίευση τους σε διεθνή και με μεγάλη επίδραση ακαδημαϊκά περιοδικά.
  • Συγγραφή άρθρων/εκθέσεων για την ανάλυση και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και διατύπωση συμπερασμάτων οικονομικής πολιτικής.
  • Παρουσίαση των μεθοδολογιών και των αποτελεσμάτων της έρευνας σε διεθνή και τοπικά συνέδρια και υπεύθυνους για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου (PhD) στα Οικονομικά, Οικονομετρία, Χρηματοοικονομική, Στατιστική, Μαθηματικά ή σε άλλους συναφείς τομείς. Οι αιτήσεις υποψηφίων που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των Διδακτορικών τους Σπουδών ή έχει προγραμματιστεί η υποστήριξη του Διδακτορικού τους εντός τριών μηνών από την ημερομηνία της αίτησης θα ληφθούν υπόψη.
  • Πολύ καλή γνώση Εφαρμοσμένης Οικονομετρία στο Διδακτορικό ή σε συναφή ερευνητικά άρθρα/έργα.
  • Πολύ καλή γνώση στις γλώσσες προγραμματισμού θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.
  • Ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία. Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και έφεση για έρευνα.

ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Η πλήρωση της θέσης είναι στη βάση συμβολαίου 12 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 57 μήνες από την ατομική επίδοση του απασχολουμένου αλλά και από τις ανάγκες των προγραμμάτων/έργων . Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές ανέρχονται στα €2610,97 αναλόγως προσόντων και εμπειρίας (από το ποσό θα αφαιρούνται οι εισφορές του εργοδοτούμενου). Η θέση αυτή δεν προνοεί καταβολή 13ου μισθού.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω έγγραφα:

  • Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη θέση
  • Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά
  • Αντίγραφα πτυχίων και αναλυτικές βαθμολογίες
  • Ονόματα δύο ακαδημαϊκών από τους οποίους είναι δυνατό να ζητηθούν συστατικές επιστολές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14:00, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://applications.ucy.ac.cy/recruitment. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Καθηγήτρια Έλενα Ανδρέου στην ηλεκτρονική διεύθυνση elena.andreou@ucy.ac.cy

Τουλάχιστον οι τρεις επικρατέστεροι/ες υποψήφιοι/ες που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα κληθούν για συνέντευξη ενώπιον τριμελούς επιτροπής.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από την οντότητα με ηλεκτρονικό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αίτησης τους.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










555