Ιατρική Σχολή ΠΚ: Προκήρυξη θέσης Ακαδ. Προσωπικού, Αν. Καθηγητή ή Καθηγητή στη Χειρουργική


Η Ιατρική Σχολή ανακοινώνει την προκήρυξη μιας (1) θέσης Ακαδημαϊκού Προσωπικού, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή ή Καθηγητή στην ειδικότητα «Χειρουργική».

Απαιτούμενα Προσόντα:

Τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα για κάθε ακαδημαϊκή βαθμίδα περιγράφονται στην ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/acad.staff.procedures.

Tα απαιτούμενα προσόντα, ανάλογα με τη βαθμίδα, αφορούν: προηγούμενη ακαδημαϊκή πείρα, αποδεικτικά εκπόνησης ερευνητικού έργου και επιστημονικής συνεισφοράς, εμπειρία οργάνωσης υψηλής ποιότητας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Επίσημες Γλώσσες διδασκαλίας είναι η Ελληνική και η Τουρκική. Για την πιο πάνω θέση θεωρείται απαραίτητη η καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και της Αγγλικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην περίπτωση εκλογής υποψηφίου ο οποίος δεν γνωρίζει επαρκώς την Ελληνική γλώσσα, θα είναι ευθύνη του προσληφθέντα καθώς και της Σχολής στην οποία υπάγεται να μάθει την Ελληνική γλώσσα σε διάστημα τριών ετών. Σημειώνεται ότι η κάθε Σχολή θέτει τα δικά της κριτήρια για το απαιτούμενο επίπεδο επάρκειας γνώσης της Ελληνικής γλώσσας.

Απολαβές:

Οι συνολικές ετήσιες ακαθάριστες απολαβές (συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού) με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία ανέρχονται σε:

Καθηγητής                                       (Κλίμακα Α15-Α16)                                 €70.996,10 - €92.287,35

Αναπληρωτής Καθηγητής                (Κλίμακα Α14-Α15)                                 €62.618,70 - €85.368,00

Η παροχή κλινικής εργασίας στα Δημόσια Νοσηλευτήρια ή σε άλλα νοσηλευτήρια με τα οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει συνάψει συμφωνία, είναι υποχρεωτική στην περίπτωση εκλογής σε κλινικά γνωστικά αντικείμενα, εκτός αν διαφορετικά αποφασίσει η Σύγκλητος, μετά από σχετικό αίτημα. Πέραν των ετήσιων απολαβών, οι διοριζόμενοι σε κλινικά γνωστικά αντικείμενα θα λαμβάνουν πρόσθετες απολαβές αναλόγως βαθμίδας σε ποσοστό του κανονικού τους μισθού ως αποζημίωση για την κλινική συνεισφορά τους στην περίθαλψη ασθενών σε Δημόσιο Νοσηλευτήριο (μέχρι 50% για τις βαθμίδες του Λέκτορα, Επίκουρου Καθηγητή και Αναπληρωτή Καθηγητή, μέχρι 70% για τη βαθμίδα του Καθηγητή ή μέχρι 80% για τη βαθμίδα του Καθηγητή με καθήκοντα Διευθυντή Κλινικής, καθώς επίσης και αποζημίωση εφημεριών / υπερωριών / απογευματινής εργασίας βάσει των προνοιών της συμφωνίας μεταξύ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ή άλλου νοσηλευτηρίου και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με βάση την ίδια συμφωνία, οι Πανεπιστημιακοί ιατροί υπάγονται στις ίδιες ρυθμίσεις όπως και το λοιπό ιατρικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων σχετικά με την άσκηση της ιατρικής εκτός Δημόσιου Νοσηλευτηρίου ή/και προς ίδιον οικονομικό όφελος. Η τοποθέτηση ακαδημαϊκού προσωπικού στα Νοσηλευτήρια για παροχή κλινικής εργασίας προϋποθέτει αναγνώριση ειδικότητας από το Ιατρικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο Κύπρου και εγγραφή στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ).

Σημειώνεται ότι μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού σύμφωνα με την Εγκύκλιο 4.8 (http://ucy.ac.cy/legislation/ volumea/

4.8.            html) δικαιούνται, μετά από εξασφάλιση έγκρισης από το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, να συμμετέχουν σε συμπληρωματικές δραστηριότητες όπως εξωτερικά ερευνητικά/διδακτικά προγράμματα, επιπρόσθετη διδασκαλία, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς ιδιωτικό φορέα, επιχειρηματική εκμετάλλευση. Διευκρινίζεται ότι οι πρόνοιες της Εγκυκλίου δεν καλύπτουν την άσκηση της ιατρικής εκτός Δημόσιου Νοσηλευτηρίου ή άλλου Νοσηλευτηρίου με το οποίο το ΠΚ έχει συνάψει συμφωνία ή/και προς ίδιον οικονομικό όφελος.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι Κανόνες απουσίας ιατρών μελών Ακαδημαϊκού Προσωπικού προσαρμόζονται ώστε να συμβαδίζουν με τα ισχύοντα με το ιατρικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Οι περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμοι του 2002 έως 31(I)/2021 (άρθρο 8, εδάφια (21) και (23)).

Τα ανωτέρω εδάφια προνοούν τα ακόλουθα:

«(21) είκοσι τοις εκατόν (20%) της αμοιβής από οποιαδήποτε εργοδότηση που ασκείται στη Δημοκρατία από άτομο το οποίο ήταν κάτοικος εκτός της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της εργοδότησής του στη Δημοκρατία, ή €8.550, οποιοδήποτε είναι το μικρότερο. Η απαλλαγή αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί το έτος στο οποίο άρχισε η εργοδότηση, αναφορικά με εργοδότηση που άρχισε εντός του έτους 2012 μέχρι και το έτος 2025, με μέγιστη χρονική περίοδο στα οποία χορηγείται η απαλλαγή τα πέντε (5) έτη που ακολουθούν από το έτος της εργοδότησης».

«(23) Το πενήντα τοις εκατόν (50%) της αμοιβής από οποιαδήποτε εργοδότηση που ασκείται στη Δημοκρατία από άτομο το οποίο ήταν κάτοικος εκτός της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της εργοδότησής του στη Δημοκρατία:

Νοείται ότι -

(i)    Η απαλλαγή χορηγείται για δέκα (10) έτη κατά τα οποία ασκείται εργοδότηση στη Δημοκρατία, αρχής γενομένης του έτους εργοδότησης, εφόσον τα εισοδήματα από την εν λόγω εργοδότηση υπερβαίνουν τις εκατόν χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως'

(ii)   η απαλλαγή αυτή δεν χορηγείται σε άτομο το οποίο ήταν κάτοικος στη Δημοκρατία σε οποιαδήποτε τρία (3) από τα πέντε (5) φορολογικά έτη που προηγούνται του έτους στο οποίο άρχισε η εργοδότησή του στη Δημοκρατία, καθώς και σε άτομο που ήταν κάτοικος στη Δημοκρατία κατά το έτος που προηγείται του έτους που άρχισε η εργοδότηση'

(iii)   η απαλλαγή αυτή χορηγείται σε οποιοδήποτε έτος στο οποίο τα εισοδήματα από την εργοδότησή του στη Δημοκρατία υπερβαίνουν τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως, ανεξάρτητα αν σε κάποιο έτος τα εισοδήματα από την εργοδότησή του μειώνονται κάτω από τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000), νοουμένου ότι όταν άρχισε η εργοδότησή του στη Δημοκρατία τα εισοδήματα από την εργοδότησή του στη Δημοκρατία υπερέβαιναν τις εκατό χιλιάδες ευρώ (€100.000) ετησίως, και ο Έφορος ικανοποιείται ότι η αυξομείωση στα ετήσια εισοδήματα από την εργοδότηση στη Δημοκρατία δεν αποτελεί ρύθμιση που αποσκοπεί στη χορήγηση της απαλλαγής'

(iv)  η απαλλαγή που προβλέπεται από τις διατάξεις του εδάφιου (21) δεν τυγχάνει εφαρμογής όταν ισχύει η απαλλαγή που προβλέπεται από τις διατάξεις του παρόντος εδαφίου'

(v)   οι διατάξεις της υποπαραγράφου (ii) της παρούσας επιφύλαξης τυγχάνουν εφαρμογής στην περίπτωση ατόμου του οποίου η εργοδότηση ξεκινά από και μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικού) (Αρ. 2) Νόμου του 2015.».

Διαδικασία Υποβολής Ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα έγγραφα στα Αγγλικά, σε μορφή PDF, ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://applications.ucy.ac.cy/recruitment

Σε περίπτωση που υποψήφιοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μια θέσεις, θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστές αιτήσεις.

Έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν:

  1. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία να αναφέρονται: η βαθμίδα και η ειδικότητα βάσει προκήρυξης για την οποία ενδιαφέρεται ο υποψήφιος καθώς και η ημερομηνία διαθεσιμότητας για ανάληψη καθηκόντων.
  2. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα, βασισμένο στο πρότυπο που ακολουθεί, και το οποίο συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων: (α) διδακτική εμπειρία, (β) ανασκόπηση του ερευνητικού έργου (συμπεριλαμβανομένου καταλόγου δημοσιεύσεων), (γ) περιγραφή μελλοντικών επιστημονικών σχεδίων, (δ) διοικητική εμπειρία, (ε) σχέδιο για την οργάνωση του γνωστικού αντικειμένου για το πρόγραμμα σπουδών.
  3. Αντίγραφο ταυτότητας/διαβατηρίου.
  4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών.
  5. Ανασκόπηση Ερευνητικού Έργου καθώς και σύντομη περιγραφή μελλοντικών επιστημονικών σχεδίων (μέχρι 3 σελίδες).
  6. Κατάλογος Δημοσιεύσεων.
  7. Αντιπροσωπευτικές Δημοσιεύσεις (μέχρι 3 δημοσιεύσεις, οι οποίες θα υποβληθούν η κάθε μία ως ξεχωριστό αρχείο).
  8. Τα ονόματα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τριών ακαδημαϊκών που θα ειδοποιηθούν αυτόματα, με την υποβολή της αίτησης, για κατάθεση εμπιστευτικών συστατικών επιστολών (στην αγγλική γλώσσα) μέχρι και 7 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σημ.: Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι απαραίτητο να δηλώνονται και είναι δεσμευτικά.

Τα πιο πάνω στοιχεία 1-7 θα πρέπει να υποβληθούν το καθένα ως ξεχωριστό αρχείο σε μορφή PDF.

Ο/η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών από το Υπουργείο Παιδείας (όσον αφορά τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια στην Κύπρο) ή από την Εκδίδουσα Αρχή (όσον αφορά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού).

Αιτήσεις, στοιχεία και συστατικές επιστολές που είχαν υποβληθεί στο παρελθόν δεν θα ληφθούν υπόψη και πρέπει να υποβληθούν εκ νέου.

Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά/στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται στην ηλεκτρονική αίτηση στον παραπάνω σύνδεσμο, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών επιστολών, δεν είναι αποδεκτές.

Οι υποψήφιοι έχουν την ευθύνη να επιβεβαιώσουν ότι η ηλεκτρονική τους αίτηση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς. Αμέσως μετά την καταχώρηση της ηλεκτρονικής αιτήσεως, οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν αυτόματο μήνυμα για την επιτυχή υποβολή της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού (00357 22894146/4155 ή μέσω email: applications@ucy.ac.cy) ή στην Ιατρική Σχολή (00357 22894352).

ΠΡΟΤΥΠΟ Βιογραφικό Σημείωμα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

■     Ονοματεπώνυμο:

■     Διεύθυνση Επικοινωνίας:

■     Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

■     Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

■     Ημερομηνία Γέννησης:

■     Εθνικότητα:

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ:

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: (Σπουδές, Επίπεδο Κατάρτισης (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), Τίτλος Πιστοποι­ητικού/ Διπλώματος, Όνομα Ιδρύματος/Οργανισμός Εκπαίδευσης/ Κατάρτισης, ημερομηνίες από-έως)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Θέση/εις που κατέχετε σήμερα:

Προηγούμενη εμπειρία (Ακαδημαϊκή ή/και Κλινική Θέση) (Τίτλος θέσης, όνομα και τοποθεσία εργοδότη, ημερομηνίες από-έως)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Κατάλογος Δημοσιεύσεων, Αναφορές, h-index σε Scopus, Google Scholar και

Web of Science, Συντελεστής απήχησης ανά δημοσίευση και συνολικά, Παρουσιάσεις σε Συνέδρια, Ερευνητικά Προγράμματα/Χρηματοδοτήσεις, κ.λπ.)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Εμπειρίες σε Διοικητικές Θέσεις, όνομα οργανισμού, αρμοδιότητες/καθήκοντα,

ημερομηνίες από-έως)

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΝΩΣΗ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:

ΛΟΙΠΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










511