11o ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο ΚΕΝ Πανεπ. Κύπρου


Με θέμα «Πρόοδος στην κατανόηση και θεραπεία του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω ολοκληρωμένων μεθοδολογιών νευροεπιστήμης» - “Progress in understanding  

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το ευρύ κοινό στο 11ο Ετήσιο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο του με θέμα, «Πρόοδος στην κατανόηση και θεραπεία του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω ολοκληρωμένων μεθοδολογιών νευροεπιστήμης» “Progress in understanding and treating the human brain through integrative neuroscience methodologies”, που θα διεξαχθεί ψηφιακά την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ των ωρών 10:00π.μ.-15:30. Το Συνέδριο έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ψυχολόγους, νευροεπιστήμονες και επαγγελματίες νευροαποκατάστασης

Στο Συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Ειδικότερα, η πρώτη ομιλητής θα είναι η Δρ  Zaira Cattaneo University of Bergamo (Italy) και η ομιλία της θα στοχεύει στον ρόλο της παρεγγεφαλίδας στη συναισθημταική ρύθμιση με τίτλο ‘The affective and social cerebellum: insights from non-invasive brain stimulation”. H δεύτερη ομιλία θα διεξαχθεί από τη διακεκριμένη Καθηγήτρια Barbara A. Wilson OBE (St. George’s Hospital, London) και ομιλία της θα βασιστεί στη νευροψυχολογική αποκατάσταση και με τίτλο, Integratingtheoryandpracticeinneuropsychologicalrehabilitation. Οι προσκεκλημένες ομιλίες θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του Δρ. Ιωάννη Θεοδώρου  (Ίδρυμα Ερευνάς και Καινοτομίας) με επίκεντρο τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για νέους ερευνητές, με τίτλο “Funding Opportunities for Young Researchers”. Πέραν από τις προσκεκλημένες ομιλίες θα παρουσιαστούν, επίσης, ερευνητικές δράσεις μελών του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και εργασίες από άλλα ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς και πανεπιστήμια εντός και εκτός Κύπρου.  

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΚΕΝ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Φώφη Κωνσταντινίδου, «Το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΚΕΝ συμβάλει στην αποστολή του ερευνητικό μας Kέντρου, το οποίο εδώ και 10 χρόνια λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και δικτύωσης προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην κατάκτηση  γνώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ βιολογίας και νοητικών-γνωστικών λειτουργιών και συμπεριφοράς».

Κοινωνική προσφορά του ΚΕΝ στην Κυπριακή Κοινωνία

Παράλληλα με τη συνεισφορά του στην ερευνητική κοινότητα, το ΚΕΝ επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο προς την Κυπριακή  κοινωνία. Μεταξύ άλλων, τόνισε η ΚαθηγήτριαΚωνσταντινίδου, «από την ίδρυση του το 2011 μέχρι σήμερα, το ΚΕΝ έχει προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν αξιολογήσεις σε παιδιά και ενήλικες. Μέσα από τις αξιολογήσεις έχει συμβάλει ουσιαστικά στον έγκαιρο εντοπισμό ατόμων ψυχολογικές, μαθησιακές και γνωστικές διαταραχές που διαφορετικά δεν θα είχαν εντοπιστεί ώστε να τους δοθεί η σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Επιπλέον, δεκάδες κύπριοι έχουν επωφεληθεί από τα παρεμβατικά μας προγράμματα. Παράλληλα, το ΚΕΝ εργοδοτεί νέους ερευνητές  σε σύγχρονες τεχνολογίες και σε κλινικές μεθόδους, δημιουργώντας σημαντική κρίσιμη μάζα επιστημόνων στην χώρα μας. Οι έρευνες του ΚΕΝ υλοποιούνται χωρίς επιβάρυνση κρατικών πόρων αλλά μέσα από την εξασφάλιση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από διάφορους φορείς όπως το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας και από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

To Συνέδριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με τη λήξη του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής. Οι ομιλίες στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.  

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων. 

Για εγγραφές στο 11ο Επιστημονικό Ψηφιακό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ. Το Συνέδριο θα παρουσιάζεται ταυτόχρονα μέσω Live Streaming στην ιστοσελίδα του ΚΕΝ στο Facebook στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063699905703

Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: www.cancyprus.org, στο email can@ucy.ac.cy,  και στο τηλ.: 22895190.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










494