#Science Talks: Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο της υγείας και χρήση έξυπνων εφαρμογών


Σε αυτήν την εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Δρ Άγγελος Κασσιανός 

Ακούστε το νέο επεισόδιο του podcast #ScienceTalks του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα την προληπτική ιατρική, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη συγκέντρωση πληροφοριών από τους ασθενείς μέσω έξυπνων εφαρμογών.

Σε αυτήν την εκπομπή #ScienceTalks φιλοξενήθηκε ο Δρ Άγγελος Κασσιανός, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Marie Skłodowska Curie Fellow στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα Τμήματα Ψυχολογίας και Πληροφορικής και Senior Research Fellow στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Υγείας του Πανεπιστημίου του UCL, ο οποίος εξήγησε τα οφέλη των ψηφιακών παρεμβάσεων υγείας και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το μοντέλο βιοψυχοκοινωνικής φροντίδας.

Η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών προσφέρει νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και μια από αυτές είναι η εφαρμογή «Stay on Track» (http://www.stay-on-track.3ahealth.com/), στην οποία ο κ. Κασσιανός είναι επιστημονικός υπεύθυνος. Στόχος είναι η ανάπτυξη και πιλοτική χρήση μιας διαδραστικής πλατφόρμας και εφαρμογής, η οποία θα βοηθά ασθενείς με χρόνιες παθήσεις να ακολουθούν πιστά την φαρμακευτική τους αγωγή.

Ο κ. Κασσιανός εξήγησε, επίσης, τα οφέλη της υιοθέτησης ενός Βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου της υγείας, σύμφωνα με το οποίο η ψυχολογία της υγείας και η ψυχοσωματική ιατρική συνδυάζονται, προκειμένου να διερευνήσουν σε βάθος τα αίτια της κλινικής εικόνας του/της ασθενούς για να μπορούν να του/της παράσχουν τη κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ο Δρ Άγγελος Κασσιανός είναι Ψυχολόγος Υγείας με έμφαση στη δημόσια υγεία και στη συμπεριφορική ιατρική, με ερευνητικό ενδιαφέρον που εστιάζεται στους βιο-ψυχο-κοινωνικούς παράγοντες σχετικά με την πρόληψη ασθενειών και της έγκαιρης διάγνωσης (κυρίως του καρκίνου), της διστακτικότητας εμβολιασμών και της ανάπτυξης ψηφιακών παρεμβάσεων υγείας. Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνά του μπορείτε να βρείτε εδώ στο Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Angelos_Kassianos

Για να ακούσετε το επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks. Για να παρακολουθείτε τα επεισόδια της σειράς μπορείτε να εγγραφείτε στα podcast Science Talks στο Spotify. Οι εκπομπές μεταδίδονται, επίσης, κάθε Πέμπτη στον UCy Voice 95 2.

Δημιουργός του podcast #ScienceTalks είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α’ Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ακροατές μπορούν να στείλουν σχόλια και εισηγήσεις θεμάτων που θα επιθυμούσαν να καλυφθούν στις εκπομπές στη διεύθυνση labiri.marisa@ucy.ac.cy    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










421