Science Talks Kids Edition: Τι θέλετε να μάθετε για τα ρομπότ;


Προσκαλούμε όλα τα παιδιά να μας στείλουν τις ερωτήσεις τους

Μια εκπαιδευτική σειρά podcast για παιδιά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης ερωτήσεων για το νέο επεισόδιο της σειράς εκπαιδευτικών podcast για παιδιά με τίτλο #ScienceTalksKidsEdition, το οποίο έχει ως θέμα τη ρομποτική. Παιδιά από 3-11 ετών μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στον Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ευτύχιο Χριστοφόρου, ο οποίος μελετά και κατασκευάζει ρομπότ.

Ο κ. Χριστοφόρου κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεύθυνση από το Mediterranean Institute of Management και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μηχανολογία στο University of Canterbury στη Νέα Ζηλανδία με πλήρη υποτροφία της Κοινοπολιτείας (Ρομποτική, Εύκαμπτοι Ρομποτικοί Βραχίονες – κύριες εφαρμογές στο διάστημα).

Για να συμμετάσχετε στην εκπομπή, ηχογραφήστε την ερώτηση του παιδιού σας ή των μαθητών σας και στείλτε την με ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 στη διεύθυνση: alumni@ucy.ac.cy. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομα του παιδιού, την πόλη που διαμένει και την ηλικία του. Για ερωτήσεις παιδιών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία μπορεί να στείλει τα ηχητικά αρχεία η δασκάλα ή το δάσκαλος.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ίδια ερωτήσεις απευθείας στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς από το κινητό ή τον υπολογιστή σας από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες podcast (Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, κ.ά.) και εδώ: https://anchor.fm/sciencetalkskids.

Η σειρά πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και σε συνεργασία με το Bobos Family Radio (https://www.bobosartsfestival.com/sciencetalks), από όπου αναμεταδίδονται οι εκπομπές.

Δημιουργός της σειράς είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων.

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Τ: 22894356, Ε: alumni@ucy.ac.cy, ιστοσελίδα: https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/podcasts-gia-epistimi-erevna

F: https://www.facebook.com/UniversityOfCyprus

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










506