Εορτασμός των 75 χρόνων από την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδίας


Eορταστική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στην Κύπρο οργανώνουν εορταστική εκδήλωση, με τίτλο «Εορτασμός της Ημέρας της Ενότητας και 75 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ινδίας» (“Celebration of Unity Day and 75 years of Independence ofI ndia”), η οποία θα λάβει χώρα την προσεχή Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, και ώρα 18:30, στην Αίθουσα 010, Κτήριο ΚΟΔ07, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ινδιών. Η επέτειος στην Ινδία γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου και η φετινή είναι η 75η από την ανεξαρτησία της χώρας από τη βρετανική κυριαρχία, που ξεκίνησε το 1857 και έφθασε στο τέλος στις 15 Αυγούστου του 1947. Η Ημέρα της Δημοκρατίας γιορτάζεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί, παρουσία του Προέδρου της Ινδίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών διεξάγονται εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες ως φόρος τιμής για την ενότητα της Ινδίας, μέσα από την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Το “Azadi Ka Amrit Mahotsav” αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ινδίας για να γιορτάσει και να τιμήσει τα 75 χρόνια της προοδευτικής Ινδίας και της λαμπρής ιστορίας των ανθρώπων, του πολιτισμού και των επιτευγμάτων της. Το επίσημο ταξίδι του "Azadi ka Amrit Mahotsav" ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2021, ένα επετειακό πλάνο 75 εβδομάδων που έθεσε σε εφαρμογή η Ινδία από τον Αύγουστο του 2021, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της δημοκρατίας της χώρας, που θα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών που θα αναδεικνύουν την εξέλιξη, τη δημοκρατία, την τεχνολογική μεταρρύθμιση αλλά και την ιστορία του έθνους, και θα ολοκληρωθεί μετά από ένα χρόνο στις 15 Αυγούστου 2023.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, η Ύπατη Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο κα Madhumita Hazarika Bhagat και ομιλία ο Δρ Κώστας Μ. Κωνσταντίνου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από την Ινδία και θα ακολουθήσει μπουφέ με παραδοσιακά ινδικά εδέσματα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης εδώ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και για δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο: www.ucy.ac.cy/ucyevents

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων και θα δοθεί προτεραιότητα, τηρώντας όλα τα ήδη υπάρχοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










516