Τελετή έναρξης Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου


Ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης συζητά με τους πολίτες για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 και τις επερχόμενες μεταλλάξεις

Για 18η συνεχή χρονιά, κατόπιν συνδιοργάνωσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Δήμο Γεροσκήπου και τον ραδιοσταθμό «Ράδιο Πάφος», αρχίζει την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 ένας νέος, χρήσιμος και εποικοδομητικός κύκλος διαλέξεων του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Γεροσκήπου. Πρόκειται για θεσμό, ο οποίος ανέκαθεν έχει ως στόχο, να μεταφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις, μέσα από τον εκλαϊκευμένο επιστημονικό λόγο και τη διαδραστική συζήτηση για επιμόρφωση των ενεργά συμμετεχόντων και ενδιαφερόμενων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, στην οποία θα παραστούν ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, κ. Κυριάκος Χατζηβασίλης, θα αναπτυχθεί το θέμα: «Εμβολιασμός κατά της Covid-19 και οι επερχόμενες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2» από τον Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιο Κωστρίκη.

Οι διαλέξεις του Ιεροκήπειου, τις οποίες συντονίζει το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας, θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022 και θα είναι ανοικτές για το κοινό. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκειά τους θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα τα διατάγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η φετινή θεματολογία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενότητες όπως: «Η Κύπρος στην Επανάσταση του ΄21», «Τεχνολογία 5G - μύθοι και αλήθειες», «Κλιματική Αλλαγή, Πράσινη Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία», «Γεροσκήπου Παχύαμμος: μια νέα αρχαιολογική θέση της Ελληνιστικής περιόδου στην Πάφο», «Ατυχήματα στην παιδική ηλικία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










638