Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου η Καθηγήτρια Jaklin Kornfilt


Εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων της θεωρητικής γλωσσολογίας 

Την Καθηγήτρια Jaklin Kornfilt θα αναγορεύσει σε Επίτιμη Διδάκτορα η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από ομόφωνη εισήγηση του Συμβουλίου της Σχολής και τελική απόφαση από τη Σύγκλητο και επικύρωσή της από το Συμβούλιο του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Την Τελετή Αναγόρευσης θα προσφωνήσει ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνης Μπαλασόπουλος θα αναγνώσει το σχετικό ψήφισμα, ενώ το έργο της τιμώμενης θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, Φοίβος Παναγιωτίδης. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση της τιµώµενης, Jaklin Kornfilt με τίτλο, “What Turkish can teach us about the human language faculty”.

Η Καθηγήτρια Jaklin Kornfilt αποτελεί μία εκ των κορυφαίων και επιφανέστερων εν ζωή εκπροσώπων της θεωρητικής γλωσσολογίας, έχοντας αναδείξει τη μελέτη της Τουρκικής και άλλων γλωσσών στο πλαίσιο της θεωρητικής γλωσσολογίας. ΄Εχει συμβάλει καθοριστικά στην κατανόηση της σύνταξης, μορφολογίας και τυπολογίας των τουρκικών γλωσσών, καθώς με την έρευνά της έχει φωτίσει σημαντικές πτυχές της τουρκικής γλώσσας και του γλωσσικού φαινομένου εν γένει.

Η Τελετή Αναγόρευσης της Καθηγήτριας Jaklin Kornfilt, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 στις 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη. Θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










539