Αιωνία σου η μνήμη Μιχάλη Πιερή


ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ*
Μεσίστιες οι σημαίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου , θλίψη για την απώλεια του Μιχάλη Πιερή.
Φεύγεις αιφνιδιαστικά από τον μάταιο αυτό κόσμο και από σήμερα θα αναπαύεσαι μέσα σε ολοφώτεινο πέλαγο γαλήνης. Δεν ήσουν μόνο δάσκαλος, αλλά ένας ενδελεχής ερευνητής της Νεοελληνικής γλώσσας, ένας σπουδαίος συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής.
Ογκώδες το συγγραφικό σου έργο, πολλές οι φιλοσοφικές, φιλολογικές και γλωσσολογικές μελέτες. Υπήρξες φύση διανοητική και ιδιαίτερα δημιουργική. Έθεσες σταθερά και ακλόνητα τα θεμέλια του αληθινού πολιτισμού και με ανιδιοτελή αγάπη, προσήλωση, ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και σεβασμό υπηρέτησες τον πολιτισμό όσο κανείς άλλος.
Διασκεύασες θεατρικά τόσο το μεσαιωνικό Χρονικό της Κύπρου του Λεοντίου Μαχαιρά, όσο και τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Ανέβασες στη σκηνή τη Λυσιστράτη, σε μετάφραση Κώστα Μόντη. Δραματοποίησες το Παγκόσμιο 'Ασμα του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου, διοργάνωσες πάμπολλα διεθνή συνέδρια με πιο πρόσφατο αυτό για τα 700 χρόνια από το θάνατο του Δάντη. Αδύνατον να συνοψίσω σε λίγες γραμμές την λατρεία σου για την νεότερη ποίηση Καβάφη, Σεφέρη κτλ., το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σου για τη Μεσαιωνική Κυπριακή Γραμματεία και την Κριτική Αναγέννηση.
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οδός Αξιοθέας, το Θεατρικό Εργαστήρι, #ΘΕΠΑΚ κι όλοι εμείς που αγαπήσαμε όλο αυτό το πολιτιστικό οικοδόμημα που δημιούργησες θα σε θυμόμαστε πάντοτε. Αφυπηρέτησες τον Οκτώβριο του 2019 (φωτογραφία πιο κάτω) μα ποτέ δεν έκλεισε η πόρτα του μυαλού και της ψυχής για καλυτέρευση τούτου του τόπου.
Αιωνία σου η μνήμη Μιχάλη Πιερή.
*Εκρόσωπος Τύπου Πανεπιστημίου Κύπρου



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1117