Κλιματική Κρίση και Ενεργειακή πολιτική: Κύπρος, Quo vadis?


Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συμπληρώνονται σχεδόν 2 χρόνια από την πρώτη υποβολή του Κυπριακού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα για την δεκαετία 2021-2030 και την πρώτη δημόσια διαβούλευση που είχε οργανώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για αυτό. Έκτοτε οι επιστημονικές παρατηρήσεις  έχουν δείξει ότι η επίτευξη των στόχων πρέπει να επισπευσθεί ακόμα περισσότερο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό το σκοπό έχει θέσει ακόμα υψηλότερους στόχους από τους αρχικούς. Πως προσαρμόζουμε λοιπόν τους  στόχους αυτούς στην Κύπρο και ακόμα σημαντικότερο, πως τους υλοποιούμε; Γιατί είναι σημαντικό για την Κύπρο να έχει μια άμεση κλιματική πολίτική?  

Με αφορμή τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα  που πραγματοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 στη Γλασκώβη του  Ηνωμένου Βασιλείου η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση - δημόσια συζήτηση με θέμα, «Κλιματική Κρίση και Ενεργειακή Πολιτική: Κύπρος, Quo vadis?». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ των ωρών 4:00μ.μ. -6:00μ.μ., στην Αίθουσα Β108, στο Κτίριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά)

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Κυπριακού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα για την περίοδο 2021-2030 από εκπροσώπους των Υπουργείων Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της επόμενης γενιάς, καθώς και τοποθετήσεις ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις και συζήτηση. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο.

Η συζήτηση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά στον σύνδεσμο: https://qr.page/g/ndySksBnW

Για κρατήσεις, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο: fae@ucy.ac.cy

 

Δείτε εδώτο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464