Η αντίληψη και ερμηνεία των πιθανοτήτων επηρεάζει την απόφαση των ατόμων για εμβολιασμό


Συνεχίζονται οι διαλέξεις του «Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι», με την εισήγηση του Δρ Νίκου Στυλιανού, Ειδικού Επιστήμονα Έρευνας, στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Διδάγματα της έννοιας της πιθανότητας εν καιρώ πανδημίας».  

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανού θα εστιάσει σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του COVID-19, όπου έχουν τη μορφή πιθανολογικών προτάσεων. Για παράδειγμα η πιθανότητα σοβαρής νόσησης ενός εμβολιασμένου έχει την τιμή χ, ενώ ενός ανεμβολίαστου την τιμή ψ, όπου χ < ψ. Βάσει των πληροφοριών αυτών καλούμαστε, είτε ως σύνολο είτε ως άτομα, να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις έτσι ώστε η πανδημία, στο μέτρο του δυνατού, να αναχαιτιστεί. Επομένως, το κριτήριο της τελικής απόφασης κάθε ατόμου να λάβει την απόφαση εάν θα εμβολιαστεί ή όχι, εξαρτάται από την ορθή κατανόηση των πληροφοριών που εξάγονται από τις πιθανότητες νόσησης. Αυτό προϋποθέτει την ορθή κατανόηση της έννοιας της πιθανότητας.

Η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Απαραίτητη η προσκόμιση safepass. Κατά την διάρκεια των διαλέξεων θα τηρούνται το προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες ή διάταγμα της Κυπριακής δημοκρατίας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










457