Η Μουσική Παιδεία και οι προοπτικές της στο πρόγραμμα του Ζηνώνειου


Μπορεί η Κύπρος να καταστεί κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας;

Οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές που έχει η Κύπρος προκειμένου να καταστεί κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλευόμενη τόσο τη γεωγραφική της θέση όσο και το νέο έμψυχο δυναμικό της, θα αναλυθεί στη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στο Ελεύθερο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο. 

Εισηγητής θα είναι ο Διευθυντής Ορχήστρας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Πέτρος Στυλιανού. Θα τεθούν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συνύπαρξη του πολιτισμού, της μουσικής τέχνης και παιδείας με την κοινωνία, με τους θεσμούς και την πολιτική, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στη σημερινή εποχή. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι τέχνες ως πυλώνες της κοινωνικής εξέλιξης και ευημερίας, αλλά και στα διλήμματα αναφορικά με τη δόμηση πολιτισμικής πολιτικής ως δημόσιας πολιτικής.  

Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κ. Ευαγόρας Καραγιώργης, Συνθέτης-Εκπαιδευτικός. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθείστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου στεγάζεται στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» Λάρνακας και θα μεταδίδεται σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Στο φετινό πρόγραμμα του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου συμπεριλήφθηκαν θέματα πολιτισμού, όπως τέχνη, θέατρο και μουσική. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ανεξάρτητα με το τί σπουδάζει κάποιος, πρέπει ταυτόχρονα να έχει μια μακροσκοπική γενική γνώση της οικείας και παγκόσμιας λογοτεχνίας, της μουσικής παράδοσης του τόπου και της ξένης μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










410