#ScienceTalks: Μορφές επιθετικότητας στην παιδική ηλικία


 *Και οι επιπτώσεις των μορφών γονικότητας στην ανάπτυξη των εφήβων

*Φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης

Ακούστε από το κινητό ή τον υπολογιστή σας το νέο επεισόδιο του podcast #ScienceTalks του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα την αναπτυξιακή ψυχολογία, τις μορφές επιθετικότητας στην παιδική ηλικία και τις επιπτώσεις των ειδικών μορφών γονικότητας στην παθολογική αναπτυξιακή προσαρμογή των εφήβων.

Σε αυτό το podcast, φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης, ο οποίος εξήγησε τους μηχανισμούς που συνδέονται με την επιθετικότητα, τι σημαίνει bullying και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε θύματα αλλά και θύτες. Σχολίασε την επικαιρότητα, με ιδιαίτερη μνεία στα ακραία περιστατικά bullying που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες, και εξήγησε πως η τάση για επιθετική συμπεριφορά μπορεί να ξεκινήσει από τα νηπιακά χρόνια.

Ο κ. Σταυρινίδης ανάλυσε τον ρόλο των γονιών και πώς μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά και την ανάπτυξη των παιδιών τους. Σχολίασε την εκτενή ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο και την πιθανότητα να μεταφέρεται η βία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην καθημερινή ζωή.

Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει βασικές σπουδές στην Ψυχολογία από το St Francis College της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Ψυχολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη και Η.Π.Α. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πέραν από τη διδασκαλία, μαζί με συνεργάτες του, ίδρυσε και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για να ακούσετε το επεισόδιο επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks ή αναζητήστε τη σειρά Science Talks στο Spotify. Οι εκπομπές μεταδίδονται, επίσης, κάθε Πέμπτη στον UCy Voice 95 2.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










625