Ζηνώνειο: Ανάγκη θέσπισης ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για Πολιτισμό και Τέχνες


Η Κύπρος μπορεί να καταστεί Κέντρο καλλιτεχνικής δραστηριότητας

Στο πλαίσιο της εισήγησης του Διευθυντή Ορχήστρας και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Πέτρου Στυλιανού, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021 στο Ελεύθερο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα,  καταδείχθηκε η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και μακρόπνοου οράματος δόμησης πολιτιστικής πολιτικής από τους αρμόδιους φορείς.

Κατά τη διάλεξη με τίτλο: «Πολιτισμική Πολιτική, Μουσική Παιδεία και προοπτικές» τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη θέσπισης ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου με συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορά τον πολιτισμό και τις τέχνες. Αναλύθηκαν επίσης, οι προοπτικές που έχει η Κύπρος για να καταστεί κέντρο καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας δομές και αξιοποιώντας έμπρακτα το νέο έμψυχο δυναμικό της. 

Την εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, συντόνισε ο συνθέτης και εκπαιδευτικός, κ. Ευαγόρας Καραγιώργης. Στη συζήτηση που ακολούθησε, υποβλήθηκαν ερωτήματα τόσο από τους παρευρισκόμενους όσο και από ακροατές, τα οποία αφορούσαν στη θέση που καταλαμβάνει ο πολιτισμός και η μουσική τέχνη στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας, τα οφέλη που προκύπτουν από τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το ρόλο που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα ΜΜΕ στην προώθηση και υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σε καταληκτικό του σχόλιο ο ομιλητής εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέσα από τον κατοπτρισμό των ονείρων και φιλοδοξιών των νέων άρτια καταρτισμένων καλλιτεχνών μας, οι αξίες του πολιτισμού και των τεχνών θα εντυπωθούν στη συλλογική συνείδηση, θεμελιώνοντας μια σύγχρονη και ευημερούσα κοινωνία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










555