6o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Με θέμα: «Ανώτατη Εκπαίδευση: Η Τρίτη Αποστολή»

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (C4E) του Πανεπιστημίου Κύπρου  με την υποστήριξη της PwC Cyprus παρουσιάζουν το 6o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και θέμα «Ανώτατη Εκπαίδευση: Η Τρίτη Αποστολή» (6th Innovation & Entrepreneurship Forum (IEF2021) “Higher Education: The Third Mission”)

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. – 15:0. 

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.c4e.org.cy/ief2021/

Το 6ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός πολυδιάστατου διεπιστημονικού διαλόγου αναφορικά με τον ρόλο της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και των σύγχρονων στρατηγικών και δομών που αναπτύσσονται και απαιτούνται για την εκπλήρωση της λεγόμενης «Τρίτης Αποστολής» στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Διαχρονικά τα Πανεπιστήμια έχουν 2 κύριες αποστολές: την έρευνα και την εκπαίδευση. Βασική πρόκληση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων την τελευταία δεκαετία είναι η προώθηση της μετατροπής ερευνητικών αποτελεσμάτων σε νέα προϊόντα και διαδικασίες. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί επιπλέον και η εντεινόμενη αναφορά στην «Τρίτη Αποστολή» των Πανεπιστημίων που είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της παραγόμενης γνώσης και έρευνας  προς όφελος της κοινωνίας. Συγκεκριμένα,  τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών και οι ερευνητικές δραστηριότητες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναπτύσσουν λύσεις ως προς στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το τοπικό και περιφερειακό οικοσύστημα  αναπτύσσει, σχεδιάζει και συμμετέχει σε παράλληλες δράσεις που προάγουν την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Οι παραπάνω δράσεις αναμένεται να λειτουργήσουν ως βασικοί συντελεστές στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος.

Κεντρική ομιλήτρια του Φόρουμ 2021 για τη  Διακεκριμένη Διάλεξη PwC με θέμα

«Η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και ο ρόλος των Πανεπιστημίων στην εμπορευματοποίηση της έρευνας»  θα είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Επιχειρηματική  συνεργάτης  στο ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών Uni.Fund και επιστημονική υπεύθυνη της θερμοκοιτίδας ACEin του ΟΠΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η ανώτατη εκπαίδευση ως κινητήρια δύναμη για την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Κύπρο»με συντονιστή τον κ. Ευγένιο Ευγενίου Διευθύνοντα Σύμβουλο της PwC Κύπρου.

Παράλληλα μέσα από το 6ο Φόρουμ θα προβληθεί η τελετή απονομής των βραβείων του Κυπριακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2021 και η παρουσίαση των 8 ομάδων/έργων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Ο διαγωνισμός CyEC2021 διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και με την πολύτιμη συμβολή διακεκριμένων οργανισμών και προσωπικοτήτων από το Κυπριακό και παγκόσμιο επιχειρηματικό και ερευνητικό οικοσύστημα.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ομάδες και το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://www.cyec.org.cy/  

Εγγραφή:

Με φυσική παρουσία: https://ief2021.eventbrite.co.uk

Διαδικτυακά: https://bit.ly/3p52xui

Περισσότερες πληροφορίες:

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:  22895110, 22894248

Email: c4e@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










612