Παν. Κύπρου: Αναδιαμόρφωση της πολύγλωσσης Ευρώπης: Γλωσσοκεντρική τεχνητή νοημοσύνη


3η Hμερίδα του Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων στην Κύπρο

Tην Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθη διαδικτυακά επιτυχώς η 3η Ημερίδα Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων (European Language Resource Coordination – ELRC) με τίτλο «Αναδιαμόρφωση της πολύγλωσσης Ευρώπης: Γλωσσοκεντρική τεχνητή νοημοσύνη», η οποία διοργανώθηκε από το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία ELRC.

Στόχος της ημερίδας ήταν να συγκεντρώσει ειδικούς από τον χώρο της έρευνας, της βιομηχανίας και της δημόσιας διοίκησης, για να συζητήσουν πώς ευφυή συστήματα γλωσσικής τεχνολογίας για τα ελληνικά ή/και τα κυπριακά ελληνικά μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων και της Δημόσιας Διοίκησης.

Στην Ημερίδα συζητήθηκαν διεξοδικά τα παραπάνω θέματα καθώς και θέματα όπως: η ψηφιακή ετοιμότητα της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κυπριακής ελληνικής και οι προοπτικές της γλωσσικής τεχνολογίας στην Κύπρο, καθώς και η σημασία παροχής γλωσσικών δεδομένων, δηλαδή ο ψηφιοποιημένος γραπτός και προφορικός λόγος, στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Την Ημερίδα διοργάνωσαν οι, Ευρωπαϊκός Συντονισμός Γλωσσικών Πόρων (European Language Resource Coordination – ELRC), το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Υπουργείο Εσωτερικών, Κυπριακή Δημοκρατία, και το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: www.lr-coordination.eu

Πληροφορίες για την Ημερίδα στην Κύπρο:  κα Νατάσα Αβρααμίδη, navraamides@pio.moi.gov.cy και Δώρα Λοϊζίδου, loizidou.dora@ucy.ac.cy. Πρόγραμμα: https://lr-coordination.eu/el/cyprus3rd?lang=el  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










348