Τα παιδιά ρωτούν για τα ρομπότ στο Science Talks Kids Edition


Μια εκπαιδευτική σειρά podcast για παιδιά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει το νέο επεισόδιο της σειράς εκπαιδευτικών podcast για παιδιά με τίτλο #ScienceTalksKidsEdition, το οποίο έχει ως θέμα τη ρομποτική.

Παιδιά από όλη την Κύπρο και την Ελλάδα έστειλαν τις ερωτήσεις τους στον Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ευτύχιο Χριστοφόρου και εκείνος τους εξήγησε, πώς κατασκευάζονται τα ρομπότ, αν τα drones είναι ρομπότ, αν τρώνε και αν μπορούν να παίξουν μπάλα, πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ρομπότ στον κόσμο, αν μπορεί ένα ρομπότ να γίνει φίλος μας και πολλά άλλα.

Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί όλα τα παιδιά για τις ερωτήσεις που έστειλαν καθώς και τους δασκάλους και δασκάλες από το Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας στη Λευκωσία, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου στην Κόρινθο, το Νηπιαγωγείο «Λητώ Παπαχριστοφόρου» του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και το 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ίδια ερωτήσεις απευθείας στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μπορείτε να ακούσετε τα επεισόδια της σειράς από το κινητό ή τον υπολογιστή σας από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες podcast (Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, κ.ά.) και εδώ: https://anchor.fm/sciencetalkskids.

Η σειρά πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και σε συνεργασία με το Bobos Family Radio (https://www.bobosartsfestival.com/sciencetalks), από όπου αναμεταδίδονται οι εκπομπές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










382