Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια υπαρξιακών δεξιοτήτων μέσα από την ανθρωποποιό παιδεία


Με εισηγητή τον Δρα Σταύρο Σ. Φωτίου, Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας, συνεχίζονται οι διαλέξεις του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι με τίτλο «Αγωγή ζωής».

Ο ομιλητής θα αναφερθεί σε διάφορες πτυχές της «Αγωγής Ζωής» όπως είναι η θεογνωσία και η αυτογνωσία, η κοινωνικότητα και η οικολογία, ο έρωτας και η τεκνογονία, η φιλία και η πολιτότητα. Επιπρόσθετα, θα εμβαθύνει στην κατάφαση της ενιαίας ζωής και την καταξίωση της ύπαρξης, μέσω της δημιουργίας αυθεντικών διαπροσωπικών δεσμών και θα εξηγήσει πώς η ανθρωποποιός παιδεία οφείλει να μάθει σε κάθε άνθρωπο να αναπτύσσει και να καλλιεργεί υπαρξιακές δεξιότητες, δηλαδή να δημιουργεί σχέσεις στις οποίες να υποστηρίζονται ταυτόχρονα η διαφορά και η ενότητα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ. στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες ή διατάγματα της κυπριακής δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαραίτητη η προσκόμιση Safepass.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










450