Έναρξη εγγραφών στη διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεμάθησης του ερευνητικού έργου SEBI


Συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το SEBI είναι το ακρώνυμο για το ευρωπαϊκό έργο “Securing the Best Interest of the Child in Educational School Administration”. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των διαδικασιών που αφορούν στην αναγνώριση και διασφάλιση
 του συμφέροντος του παιδιού στα σχολεία, αναπτύσσοντας εργαλεία και διαδικασίες για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολείων αλλά και άλλων  επαγγελματιών που ασχολούνται με την  εκπαίδευση, προστασία και ευημερία των παιδιών.  Στο έργο, που συντονίζεται από το  Πανεπιστήμιο Κύπρου, συμμετέχουν 9 συνολικά εταίροι από Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Σουηδία:

Folkuniversitetet, Stiftelsen kursverksamheten vid Uppsala Universitet, Σουηδία, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Storytellme, Πορτογαλία, το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο- Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κύπρου, Department of Law, University of Valencia, Ισπανία, Center for Social Innovation (CSI), Κύπρος, το Sweden Emilia Romagna Network (SERN), Ιταλία και το Stimmuli for social change, Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί μια σειρά από διαδραστικές ενότητες ασύγχρονης τηλεμάθησης για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων σε έξι γλώσσες.
Ενότητες για Εκπαιδευτικούς:
  *Η Αρχή της Διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού στα Σχολεία
*Συμμετοχή των παιδιών στη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού
*Καθιέρωση πρακτικών για διασφάλιση του Συμφέροντος του παιδιού μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας
* Διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού για παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.
* Δημιουργία και προώθηση ενός υποστηρικτικού μαθησιακού κλίματος για παιδιά από μειονεκτούντα κοινωνικά πλαίσια.

Ενότητες για διευθυντές σχολείων
  *Εντοπισμός και αναγνώριση του Συμφέροντος του Παιδιού στα Σχολεία. Πρακτικές παρατήρησης και αξιολόγησης.
*Καθιέρωση πρακτικών και διαδικασιών συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, διευθυντών και άλλων υποστηρικτικών ειδικοτήτων για τη διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού στα σχολεία.
*Καθιέρωση πρακτικών και διαδικασιών συνεργασίας μεταξύ σχολείου και γονέων για τη διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού στα σχολεία.
  *Καθιέρωση πρακτικών και διαδικασιών για τη διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού πέραν του σχολείου, μέσω συνεργασιών με άλλους εταίρους.
Οι ενότητες είναι διαθέσιμες δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι, αφού εγγραφούν, μπορούν να παρακολουθήσουν όποιες ενότητες επιθυμούν, στον δικό τους χώρο και χρόνο.

Η εγγραφή είναι μια εύκολη διαδικασία πέντε βημάτων:
1) Επισκεφτείτε την πλατφόρμα SEBI https://sebi-erasmus.eu/
2) Κάντε κλικ στο Εγγραφή (Registration) στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας
3) Συμπληρώστε το Όνομα, το Email σας και τον κωδικό της επιλογής σας
4) Θα λάβετε ένα email που θα επιβεβαιώνει την εγγραφή σας.
5) Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και εγγραφείτε σε όποιο μάθημα επιθυμείτε.

Στο πλαίσιο του SEBI θα διοργανωθούν επίσης, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, διήμερα εργαστήρια επιμόρφωσης καθώς και προγράμματα ανάπτυξης σε σχολική βάση. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής στις δραστηριότητες αυτές θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Για να μάθετε περισσότερα για το SEBI, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου στη διεύθυνση https://sebi-project.eu/ ή μέσω του facebook https://www.facebook.com/SEBIerasmus/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










511