Η Ψηφιακή Ιχνιλάτιση Επαφών, σε διάλεξη στο Ζηνώνειο


Εργαλείο για αναχαίτηση της πανδημίας ή πρόσχημα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων;

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά, η Συμβατική Ιχνηλάτηση Επαφών (ΣΙΕ) συχνά καθίσταται χρονοβόρα και ανεπαρκής και επιπλέον αδυνατεί να εντοπίσει πιθανές νέες μολύνσεις λόγω επαφών με αγνώστους σε πολυσύχναστους χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ.λπ. Η Ψηφιακή Ιχνηλάτηση Επαφών (ΨΙΕ), ωστόσο, αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, καθώς επιτρέπει την αυτόματη και ταχύτερη ειδοποίηση των χρηστών που έχουν υψηλό ρίσκο λόγω έκθεσης σε κάποιο θετικό κρούσμα.

Στην επικείμενη διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου με εισηγητή τον Ερευνητή, Λέκτορα του Κέντρου Αριστείας Κοίος του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χρίστο Λαουδιά, θα γίνει αναφορά στο ιστορικό των τεχνολογιών ΨΙΕ και θα κατατεθούν τα ευρήματα πρόσφατων μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους. Ο κ. Λαουδιάς θα περιγράψει επίσης την Κυπριακή εφαρμογή CovTracer-Exposure Notification και επιπλέον θα απαντήσει σε τυχόν ανησυχίες για πιθανή παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση αντίστοιχων εφαρμογών.

Την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου στεγάζεται στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» Λάρνακας, θα συντονίσει ο Δρ Δημήτρης Ηλιάδης, Ερευνητής, Επίκουρος Καθηγητής του Κέντρου Αριστείας Κοίος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διάλεξη θα μεταδίδεται σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










416