19η εκδήλωση Πανεπ. Κύπρου: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, μια αποτίμηση


Ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων και η όλη επετειακή σειρά

Στην  αποτίμηση της Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι αφιερωμένη η δέκατη ένατη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:30, στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών και συζητήσεων με τίτλο «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Με τη δέκατη ένατη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων και η όλη επετειακή σειρά.

Θα συζητήσουν οι καθηγητές κ. Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης, (Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, (Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αθήνα) και ο κ. Ιωάννης Κ. Χασιώτης, (Ομότιμος Καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για τρεις εκ των κορυφαίων ιστορικών της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της Ελληνικής Επανάστασης, και η εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πληροφορίες

Οι ομιλίες  πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Ζoom με παράλληλη αναμετάδοση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Youtube.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα Ζοom γίνεται μέσω του συνδέσμου:

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJMud-Gsrz4uE9Cqs4mHXTMl_Ktd74X7-wli

Για την παρακολούθηση μέσω YouTube ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCrOshwASe6sTmzr0VaOopyg

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: http://applications.ucy.ac.cy/public/weblinks/download_pck.download?p_file=F1600741551/1821-oktovris.pdf




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










621