Διάλεξη στο Ταμάσιο: Σχέσεις νεολαίας και γονέων στο πλαίσιο της ψηφιακής τεχνολογίας


Η ραγδαία ανάπτυξη και διάδοση του διαδικτύου, των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας, έχει μεταβάλει καθοριστικά τη φύση των κοινωνικών σχέσεων και των παραδοσιακών τρόπων ανθρώπινης επικοινωνίας. Σε αυτό το σύνθετο περιβάλλον, οι γονείς καλούνται να μεγαλώσουν, να προστατεύσουν, να κατανοήσουν τα παιδιά τους, αλλά και να συγχρονιστούν με τεχνολογικά δεδομένα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επίκαιρο και ενδιαφέρον αυτό θέμα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της 3ης διάλεξης του «Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής», με τίτλο «Σχέσεις νεολαίας και γονέων στο πλαίσιο της ψηφιακής τεχνολογίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ.

Εισηγητής θα είναι ο υποψήφιος διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νεκτάριος Παρτασίδης. Τη διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, θα συντονίσει η Δρ Νάσια Κλεάνθους, Ειδική Επιστήμονας στο ίδιο Τμήμα.

Η παρούσα διάλεξη θα προσεγγίσει το θέμα κοινωνιολογικά και εκλαϊκευμένα, επιχειρώντας να προσφέρει ορισμένες πρακτικές λύσεις, γεφυρώνοντας ουσιαστικά το «ψηφιακό χάσμα» μεταξύ παιδιών και γονέων.

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










342